MUP SRBIJE PREDOČIO CRNE BROJKE: Devetoro NASTRADALO, a incidenata tokom 2 dana u SRBIJI BILO JE ČAK OVOLIKO
Ilustracija, Foto: Profimedia

crne brojke

MUP SRBIJE PREDOČIO CRNE BROJKE: Devetoro NASTRADALO, a incidenata tokom 2 dana u SRBIJI BILO JE ČAK OVOLIKO

Saobraćajna policija je tada, kako se dodaje, isključila iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Objavljeno:

Tokom prethodnog vikenda u Srbiji se dogodilo 268 saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo devet, a povređeno 88 učesnika u saobraćaju, uprkos pojačanoj kontroli saobraćajne policije.

MUP u saopštenju navodi da je čak šest osoba mlađih od 20 godina izgubilo život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda, uključujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Čačka, kada je vozilo u kojem su sletelo s puta u korito reke Kamenice.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, tokom proteklog vikenda sproveli su ranije najavljenu pojačanu kontrolu saobraćaja i otkrili gotovo 7.000 prekršaja.

Tokom vikenda u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policijskih službenika, a kontrolisano je više od 19.000 vozila, piše u saopštenju MUP-a.

Saobraćajna policija je tada, kako se dodaje, isključila iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ističe se da je 2.841 vozač sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica.

1 / 9 Foto: Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

MUP poziva i staraoce da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje.

Bonus video:

20:38

POPODNEVNI DNEVNIK 27.06.2022

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.