UPRAVO SU SE POJAVILE NAJNOVIJE STVARI U VEZI DROGE PRONAĐENE U PERIŠU: Da se čovek ZAMISLI!
Matej Periš, Foto: Printscreen, Nemanja Nikolić

šok

UPRAVO SU SE POJAVILE NAJNOVIJE STVARI U VEZI DROGE PRONAĐENE U PERIŠU: Da se čovek ZAMISLI!

Nešto je tražio, zujao levo-desno jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina

Objavljeno: 13:50h

Psihijatar i stručnjak za lečenje zavisnosti Slavko Sakoman komentirao je toksikološku analizu Mateja Periša.

"Droge su kao koronavirus, raširi se i prenosi se od osobe do osobe, a političari niti jednu ozbiljnu raspravu nisu pokrenuli uprkos mojim apelima", upozorava ugledni psihijatar i stručnjak Slavko Sakoman.

Prokomentirao je i toksikološki nalaz Mateja Periša. "Nije bio pijan jer bi gubio koordinaciju, imao je neku energiju u sebi da nešto radi, ali mozak očito nije normalno kognitivno funkcionirao. Nešto je tražio, zujao levo-desno jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina, što je potvrđeno analizom", pojasnio je Sakoman za N1.

1 / 6 Foto: Espreso

Napominje da te droge stvaraju osećaj euforije, moći i snage, a istovremeno uskraćuju mogućnost razumnog prosuđivanja. "Zato je smušeno hodao, je li ga neko gurnuo ili se sam poskliznuo pa pao, to će ostati tajna", zaključio je psihijatar i stručnjak za lečenje ovisnosti.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Mesec dana nakon što je pronađeno telo Mateja Periša stigli su i rezultati toksikoloških analiza koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

- U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda - navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.