STRAVIČNA NESREĆA NA AUTO-PUTU KOD ALEKSINCA: Kamionom išao u rikverc i usmrtio inženjera, vozač pobegao
Policija, Foto: Instagram/192_rs

HOROR!

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTO-PUTU KOD ALEKSINCA: Kamionom išao u rikverc i usmrtio inženjera, vozač pobegao

Vozač kamiona je nakon nesreće pobegao sa gradilišta ali je uhapšen nakon što se sam predao policiji

Objavljeno:

Diplomirani građevinski inženjer Zoran C. (59) iz Niša poginuo je juče, 23. juna oko 13.15 časova na delu auto puta između Aleksinca i Ražnja, kada ga je prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji jedne kolovozne trake, udario kamion koji se kretao unazad.

Prema prvim informacijama, nesrećni čovek se u momentu nesreće bio okrenut leđima i nije video kamion koji je išao u rIkverc, čiji ga vozač takođe nije video. On je prevezen sanitetom Hitne pomoći u aleksinačku bolnicu ali je, zbog težine zadobijenih povreda, preminuo petnaestak minuta nakon prijema.

Vozač kamiona je nakon nesreće pobegao sa gradilišta ali je uhapšen nakon što se sam predao policiji.

Niška policija saopštila je danas da je uhapsila vozača M. J. (43) iz Niša zbog postojanja sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti.

- Sumnja se da je on, juče, upravljajući kamionom na autoputu Niš–Beograd u visini Aleksinačkih Rudnika, na delu na kom se izvode radovi, kretajući se unazad udario zadnjim delom kamiona pedesetdevetogodišnjeg muškarca. On je od zadobijenih povreda preminuo u Opštoj bolnici u Aleksincu. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu - saopštila je policija.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu kažu da se nesreća desila na delu auto-puta u između Bobovišta i Aleksinačkog rudnika, na delu koji je zatvoren za javni saobraćaj zbog adaptacije i sanacije kolovoza.

- Po prvim, nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je kamion četvoroosovinac koji služi za prevoz asfalta, prilikom kretanja u rikverc, udario jednog inženjera. On se prijavio danas u policijsku stanicu nakon čega je uhapšen i priveden na salsušanje - kažu u OJT Aleksinac.

Kako "Blic" saznaje, vozač je navodno nakon nesreće otišao u bolnicu i potražio lekarsku pomoć jer mu je pozlilo a ukazana mu je hitna medicinska pomoć i prilikom hapšenja jer se i tada nie osećao dobro.

- Nakon nesreće, on je rekao: "Nisam ga video". Nakon toga je izašao iz kamiona i otišao sa gradilišta - kaže naš izvor.

Nakon saslušanja u OJT Aleksinac, vozaču M. J. je određen pritvor.

Nastradali Zoran C. bio je dugogodišnji tehnički direktor u niškim putarskim preduzećima, i jedan od najvećih stručnjaka u toj oblasti. Radio je u preduzećima "Niskogradnja", "MD gradnja" a poslednje radno mesto mu je biolo u jednoj privatnoj firmi, koja je bila podizvođač u rekonstrukciji auto puta, gde je takođe bio tehnički direktor. Činjenica da je kobnog dana bio na gradilištu sa radnicima, dovoljno svedoči o kakvom se stručanjaku radilo.

- Niš je izgubio velikog stručnjaka. Malo je takvih ljudi u stručnom smislu. Ja sam lično pogođen jer sam sa tim čovekom sarađivao osam godina u vreme dok sam bio na čelu niške Direkcije za izgradnju grada. Radi se o glavnom inženjeru koji je radio u niškim putarskim firmama Niskogradnji pa u MD Gradnji. Skoro 450 ulica smo zajedno uradili i 10 bulevara, nijedna nije bila urađena nekvalitetno. Nikakve probleme sa rokovima i kvalitetom radova nismo imali - kaže za "Blic" Branislav Jovanović, nekadašnji Direktor direkcije za izgradnju grada Niša.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.