KO JE NEMANJA KAURIN KOJI JE PAO U ZEMUNU? Rođak Marka Miljkovića, IMA DVA PREZIMENA
Nemanja Kaurin, Foto: MUP

BILA RASPISANA POTERNICA

KO JE NEMANJA KAURIN KOJI JE PAO U ZEMUNU? Rođak Marka Miljkovića, IMA DVA PREZIMENA

Operativna saznanja srpskih bezbednosnih službi ukazuju da je pravovremenim lociranjem i hapšenjem Kaurina najverovatnije sprečeno izvršenje teškog krivičnog dela na području Beograda i Srbije

Objavljeno:

Nemanja Kaurin (37) za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica zbog ubistva u Crnoj Gori uhapšen je u Zemunu, a kako se navodi, njegovo pravo prezime je Miljković i u srodstvu je sa Markom Miljković, članom ozloglašenog klana Veljka Belivuka.

Kaurin je uhapšen na osnovu operativnih saznanja do kojih je došla Bezbednosno informativna agencija u koordinisanoj akciji Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata i Odeljenja za posebne akcije beogradske kriminalističke policije.

Prethodno se prezivao Miljković, a prezime je navodne promenio da bi se lakše krio od policije i pravosudnih organa. Nemanja Kaurin je inače prema informacijama Pinka rodbinska veza Marka Miljkovića koji je najbliži saradnik Veljka Belivuka.

1 / 6 Foto: Profimedia, Dado Đilas

Operativna saznanja srpskih bezbednosnih službi ukazuju da je pravovremenim lociranjem i hapšenjem Kaurina najverovatnije sprečeno izvršenje teškog krivičnog dela na području Beograda i Srbije.

Podsetimo, Nemanja Kaurin (Miljković) (37) koji je prošle godine učestvovao u oružanoj pljački Pošte u Nikšiću prilikom čega je ubijen pripadnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak, uhapšen je u Beogradu. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica Interpola. U toku je komunikacija nadležnih ministarstava pravde Srbije i Crne Gore u okviru ekstradicionog postupka.

U ovom zločinu učestvovalo je njih sedmorica, Mitar K., Stojan A., Nemanja M., Petar Z., Srđan S., David B. i Stefan R.

Ljubiša Mrdak, radnik obezbeđenja Nove pošte u Nikšiću poginuo je prošle 20. oktobra prošle godine pokušavajući da spreči pljačku, a metak koji je primio u grudi, bio je koban za njega.

Ljubiša Mrdak poreklom je iz Bijelog Polja, ali je godinama živeo u Nikšiću. Oženjen je, ima sina i ćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Prema izjavama očevidaca Mrdaku su pokušali da pomognu, ali je ubrzo stigla Hitna pomoć koja je povređenog odvezla u bolnicu.

Kako su saopštili iz policije, džip za kojim se tragalo pronađen je spaljen. Džip je pronađen kod Slanog jezera.

Inače, novac i ostale dragocenosti u nikšićku poštu dovoze se u blindiranom kombiju. Obično u pratnji bude više lica iz obezbeđenja, tog jutra ih je bilo trojica.

Oko 9 časova su na parking iza nove pošte dovezli novac, koji je bio u vrećama. Navodno, čim su radnici obezbeđenja izašli iz auta nastao je haos. Iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih pljačkaša.

Oni su prema izjavama očevidaca, imali duže kabanice, sa kapuljačama na glavi. Nosili su puške. Munjevitom brzinom su prišli kombiju sa novcem. Obezbeđenje su udarali kundacima i prskali ih biber sprejom. Dvojica čuvara su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je onda pucao u njega iz neposredne blizine.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali džakove sa novcem u džip kojim su došli.

Policija je blokirala sve prilaze Nikšiću i tako je primetila gust dim iz sela Poklonci, gde su otkrili zapaljen auto pljačkaša. Auto je sakriven na sporednom putu ispod regionalnog puta od Nikšića prema Šavniku i Plužinama. Od centra Nikšića ovo mesto je udaljeno pet kilometara.

Nekoliko poštara je bilo na sporednom ulazu pošte, jer su čekali novac.

- Čuli smo pucnjavu. Pljačka se odvijala munjevitom brzinom. Potrčali smo da pomognemo čuvarima. Jedan poštar je pozvao policiju, drugi hitnu pomoć. Pljačkaši su se brzo udaljili - rekao je jedan od očevidaca pljačke.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.