RASVETLJENA PLJAČKA POŠTE I UBISTVO U NIKŠIĆU: Podneta krivična prijava protiv 7 osoba, od toga 5 državljani BiH!
Ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

KRVAVO RAZBOJNIŠTVO

RASVETLJENA PLJAČKA POŠTE I UBISTVO U NIKŠIĆU: Podneta krivična prijava protiv 7 osoba, od toga 5 državljani BiH!

Od toga četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bekstvu i za njima će biti raspisana Interpolova poternica

Objavljeno:

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv sedam osoba, od čega su petorica državljani BiH, zbog pljačke 423.000 evra iz pošte u Nikšiću i ubistva radnika obezbeđenja Ljubiše Mrdaka.

Od toga četvorica razbojnika se nalaze iz rešetaka, dok su trojica u bekstvu i za njima će biti raspisana Interpolova poternica, prenosi Avaz.

Iza rešetaka su S. A. iz Bileće i P. Z. iz Laktaša, koje je prošle sedmice pritvorio sud u Banjaluci. U Crnoj Gori su pritvoreni M. K. iz Nikšića i S. R. iz Budve, koji je rodom iz Banjeluke. Poternice će biti raspisane za M. N., S. S. i D. B. svi iz Banjaluke.

Viši tužilac Maja Jovanić na konferenciji za medije u Upravi policije Crne Gore saopštila je da se svim osumnjičenima na teret stavlja razbojništvo sa smrtnim ishodom u saizvršilaštvu.

- Rezultati na rasvetljavanju ovog teškog krivičnog dela postignuti su zahvaljujući izvrsnoj saradnji sa kolegama iz BiH - rekla je Jovanić.

Kako prenosi Avaz, najveći posao na identifikovanju razbojnika odradili su operativci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Crnogorski mediji prenose da je Radovan Radulović iz CB Niškić objasnio da je tokom pljačke jedan projektil pogodio Mrdaka. Naveo je da je u rasvetljavanju ovog slučaja pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori i desetine u BiH. U cilju identifikacije osumnjičenih izuzet je nadzor sa 250 kamera i preduzete su brojne druge mere i radnje.

Na konferenciji za medije je pojašnjeno da je grupa od jula pripremala razbojništvo, ali u cilju istrage nisu želeli da otkriju ko je od razbojnika povukao oroz i ubio Mrdaka.

Kundacima ih udarali po glavi i telu

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike ”Security gard Montenegro” koji su obezbeđivali transport novca.

Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu "Nissan Qashqai" na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbeđenja i kundacima ih udarali po glavi i telu. Mrdak se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi.

Mrdak je ubrzo prevezen u bolnicu, gde je nažalost podlegao povredama.

Razbojnici su pobegli i u mestu Grebice su zapalili Nissan za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje svih počinilaca.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.