OVO JE SRBIN KOJI JE RADIO SA NAJOKORELIJOM MAFIJOM NA SVETU: Uhapšen u Hrvatskoj, radio JEZIVE stvari (FOTO)
Uhapšen Radivoje Saša Vučković, Foto: Profimedia, Printscreen

kriminalac iza rešetaka

OVO JE SRBIN KOJI JE RADIO SA NAJOKORELIJOM MAFIJOM NA SVETU: Uhapšen u Hrvatskoj, radio JEZIVE stvari (FOTO)

Ovo neobično ime prvi put se pojavilo u medijima pre 12 godina. On je tada hapšen kao pripadnik sedmočlane grupe koja je uhapšena zbog otmice

Objavljeno:

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest – državljanin Srbije inicijala R. V. uhapšen je u Hrvatskoj zbog sumnje da je radio za najopasniji narko-kartel na svetu, kolumbijski “zalivski klan”.

On je jedan od dve osobe kojima su stavljene lisice na ruke na teritoriji Hrvatske, a u okviru velike međunarodne akcije u kojoj su glavne uloge igrale policije Italije, kao i vlasti Kolumbije, Holandije, Slovenije, Bugarske i Hrvatske, te operativci američkih sigurnosnih agencija. Kako se saznaje, uhapšeno je 38 osoba, od kojih dvojica u Zagrebu.

Reč je o državljaninu Hrvatske, osuđivanom trgovcu kokainom, poznatom pod nadimkom Miljac, i Srbinu koji je neko vreme živeo u Hrvatskoj. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Objektiv od izvora u Hrvatskoj, državljanin Srbije koji je pao u ovoj akciji je Radivoje Saša Vučković.

Radivoje Saša Vučković
Radivoje Saša Vučkovićfoto: MUP

ULOGA U OTMICI

Ovo neobično ime prvi put se pojavilo u medijima pre 12 godina. On je tada hapšen kao pripadnik sedmočlane grupe koja je uhapšena zbog otmice tada osamnaestogodišnjeg Beograđanina M. J.

– Tada je kidnapovan sin jednog uglednog biznismena kome je traženo 150.000 evra da bi mu oslobodili naslednika. Momak je otet kod “Fontane” na Novom Beogradu, a policija je tada verovala da bi ova grupa krenula u seriju otmica da nije bila provaljena na prvom koraku – otkriva izvor Objektiva.

Uloga Radivoja u ovoj otmici bila je da otvori lažni nalog na društvenoj mreži Fejsbuk pod imenom Lepa Sandra, zajedno sa svojom tadašnjom devojkom i sa još jednim muškarcem i devojkom, i da se dopisuje sa metom. Kada je uspostavljeno poverenje, žrtva je namamljena na sastanak i tada je momak i otet.

POŠILJKE VREDNE 250 MILIONA EVRA

Operacija u kojoj je uhvaćen i ovaj Srbin trajala je više od godinu dana.

Kako se saznaje, pripadnici “zalivskog klana” su nadzirani u Kolumbiji, a tamošnja policija je dostavljala podatke o isporukama kokaina kolegama iz Evrope. Na kraju je otkriveno 19 različitih pošiljki koje su iz Kolumbije stigle u Italiju. Prema procenama, ukupna tržišna vrednost 4,3 tone zaplenjenog kokaina procenjena je na oko 250 miliona evra.

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.