JEZIVI ZLOČINI U ZVEZDARSKOJ ŠUMI LEDE KRV U ŽILAMA: Horor priče, samoubistva, silovanja...
Zvezdarska šuma, Foto: Filip Plavčić, Aleksandra Čolić, EPA/SEBASTIEN NOGIER, Profimedia

strašno

JEZIVI ZLOČINI U ZVEZDARSKOJ ŠUMI LEDE KRV U ŽILAMA: Horor priče, samoubistva, silovanja...

Zvezdarska šuma krije svoje mračne tajne... Proteklih godina dogodio se niz tragedija u kojima je nekoliko osoba sebi oduzelo život vešanjem

Objavljeno:

Sastavljena iz dva dela, gornje strane u kojoj se nalazi uređeni park sa klupama, a u kojima se izletnici mogu u miru odmarati i provoditi vreme sa svojim najmilijima i donje strane, većeg pošumljenog dela u koji ne zalaze oni koji dobro ne poznaju staze... Ukupno Zvezdarska šuma zauzima 145 hektara površine.

Isprepeceni putići koji se gube u dubokom šiblju i rastinju, visoke topole, hrastovi i bagremi deluju naočigled bezazleno i odaju utisak običnog pošumljenog prostora.

Međutim, Zvezdarska šuma krije svoje mračne tajne... Proteklih godina dogodio se niz tragedija u kojima je nekoliko osoba sebi oduzelo život vešanjem. Tu su se dešavali i pokušaji ubistva, a najcrnji zločin bio je ubistvo i silovanje maloletnog deteta.

Poslednji put u ovoj šumi pronađeno je telo nestalog Vuka G.

Njegovo telo bilo je obešeno za granu u Zvezdarskoj šumi u blizini Opservatorije, pomalo skrajnuto od jednog puteljka.

Mirnu šumu po pronalasku tela ispunio je tužan žamor porodice, njihove reči bile su bolne i teške, a policajci i forenzičari po ko zna koji put radili su svoj deo posla u ovoj šumi kroz koju, ako je ne poznajete, teško da ćete i zapamtiti put kojim ste prošli.

Najteži zločin: Mališa Jevtović upisan u istoriju najvećih krvnika

Mališa Jevtović silovao je i tukao trogodišnju devojčicu. Njena majka, a njegova devojka, tada mu je čuvala stražu u Zvezdarskoj šumi.

Mališa Jevtić
foto: Filip Plavčić, PRIVATNA ARHIVA

Danas bi ova devojčica napunila 20 godina... Ali, dopala je u ruke manijaka koji ju je među krošnjama ove velike šume bezdušno zlostavljao.

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo zgrozio je javnost Srbije.

Zločin je razotkriven kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u KBC "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo.

Obdukcija je pokazala užasnu istinu...

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a njena majka na 37 godina robije. To je jedna od najtežih kazni izrečenih ženi u Srbiji. Jevtović služi u zatvoru Nova Skela, a majka u KPZ u Požarevcu.

Brutalno izbadanje maloletnika

Maloletni L.L. izboden je nožem u Zvezdarskoj šumi, u blizini KBC "Zvezdara" 10. juna prošle godine.

Sedamnaestogodišnjak je povređen na otprilike 100 metara od KBC "Zvezdara", gde mu je ukazana hitna lekarska pomoć posle brutalnog napada.

Njegov napadač M. K. (17) je ubrzo uhapšen, a nađen je i nož na preklapanje u šupi pored jedne zgrade.

Zvezdarska šuma
foto: Filip Plavčić

Povređeni mladić je uboden nožem u predelu srca, posle čega je pešice krenuo ka Ulici Svetog Nikole da potraži pomoć. Uspeo je da prepešači nekoliko stotina metara, posle čega se srušio na trotoar zadnjeg ulaza u KBC "Zvezdara".

Prema nezvaničnim informacijama, navodno su se mladići, koji su inače drugari iz iste srednje škole, posvađali oko dugova. Prvo je, navodno, L. L. udario u lice drugog mladića, posle čega je M. K. izvadio nož i ubo ga.

L. L. je prvobitno saslušan od strane policijskih službenika, kojima je ispričao da su ga napala dva lica bez razloga.

- Dok je mladić šetao, ispričao je, prišla su mu dva NN muška lica, koja su ga fizički napadala, jer ih je mrko pogledao, posle čega je došlo do tuče. Zatim ga je jedno NN lice ubolo nožem u predelu leve strane grudnog koša - rekli su istrage.

Pronađeno telo muškarca i pored njega špric

Telo muškarca starosti oko 35 godina pronađeno je 6. maja 2020. godine u Zvezdarskoj šumi nedaleko od pešačke staze preko puta Ulice vojvode Sime Popovića.

Injekcija, Špric, Lekari, Bolnica, Lek, Vakcina
foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Telo nesrećnog muškarca, na kojem nije bilo vidljivih povreda, pronašli su građani i obavestili su policiju i Hitnu pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt.

Očevici su rekli da je pored tela pronađen i špric, pa postoji sumnja da se mladić predozirao.

Poznati slučaji samoubistva vešanjem

Policija je za božić 07. januara 2018. godine u Zvezdarskoj šumi pronašla obešenog muškarca (58).

Samoubistvo
foto: Espreso

Pored njega je bio pronađen i pištolj, ali na telu nije imao vidljivih rana od metka. Muškarac se vodio kao nestao četiri dana.

Takođe, u Zvezdarskoj šumi 17. decembra 2017. godine pronađen je obešen čovek. Kako saznao Telegraf.rs na lice mesta odmah je nakon tragedije pristigla Hitna pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt.

Njegovo telo je bilo pronađeno iznad Gradske bolnice.

Bonus video:

00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.