PREDSEDNICA PREKRŠAJNOG SUDA U KRALJEVU IDE U ZATVOR: Stigla presuda zbog primanja MITA!
ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

SVAKOM PO ZASLUZI

PREDSEDNICA PREKRŠAJNOG SUDA U KRALJEVU IDE U ZATVOR: Stigla presuda zbog primanja MITA!

Sud je okrivljenoj Mariji Bažalac izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti

Objavljeno:

Predsednica Prekršajnog suda u Kraljevu Marija Bažalac koja je uhapšena prošle godine zbog sumnje da je primila mito danas je u Višem sudu u Beogradu proglašena krivom i, kako Telegraf.rs prenosi, dobila je tri godine zatvora.

U tu kaznu će joj se uračunati vreme za koje je okrivljena bila lišena slobode u periodu od 17.02.2021. godine do 13.05.2021. godine.

Od okrivljene Marije Bažalac oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela i to novac u iznosu od 550 evra oduzet po potvrdi o privremeno oduzetim predmetima.

Sud je okrivljenoj Mariji Bažalac izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i to: zabrane vršenja svih poziva u oblasti pravosuđa u trajanju od 5 godina.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Okrivljena Marija Bažalac obavezana je da na ime troškova krivičnog postupka – sudskog paušala plati iznos od 30.000 dinara u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Protiv navedene presude stranke mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ona je podsetimo, uzimala mito kako bi donosila odluke koje pogoduju dvojici osumnjičenih – ocu i sinu koji su zajedno sa njom uhapšeni zbog sumnje da su joj davali mito. Odluke je donosila protivzakonito – u svojim, ali i u predmetima svojih kolega u ovom sudu.

Takođe je opstruisala prekršajne postupke i donosila oslobađajuće presude ili rešenja o obustavi postupaka koji su pokrenuti protiv pomenutih oca i sina.

Bonus video:

00:12

MIKA ALEKSIĆ DANAS NIJE DOŠAO U SUD, BIO NA OPERACIJI: Očekuje se da suđenje bude odloženo

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.