VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U LESKOVCU: Pogledajte samo ZA ŠTA SU OPTUŽENI OVI LJUDI, AU!
Ilustracija, Foto: mup

PREVARA

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U LESKOVCU: Pogledajte samo ZA ŠTA SU OPTUŽENI OVI LJUDI, AU!

Sumnja se da je D.B. je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica "Pravnik Trans" doveo u zabludu odgovorna lica oštećenog privrednog društva "Guma promet" tako da isporuče robu

Objavljeno:

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rano jutros su lišeni slobode D.B. i B.T. iz Beograda, koji se osumnjiče za krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, jer su privrednom društvu "Guma promet" iz Leskovca naneli štetu od oko 2 miliona dinara, i u istoj vrednosti pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist.

Oba osumnjičena su u toku popodneva privedeni i saslušani pred zamenikom Višeg javnog tužioca u Beogradu.

D.B, koji je vlasnik i odgovorno lice u privrednom društvu "Pravnik trans" iz Beograda, u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela, dok se B.T. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je stavilo predlog sudu da odredi pritvor za B.T. zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Sumnja se da je D.B. je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica "Pravnik Trans" doveo u zabludu odgovorna lica oštećenog privrednog društva "Guma promet" tako da isporuče robu - kamionske gume i motorno ulje u ukupnoj vrednosti od oko 2 miliona dinara, a za koju je kao garanciju plaćanja predao blanko solo menicu, iako je znao da u trenutku dospelosti fakture za plaćanje ta vrednost neće biti plaćena, niti može biti naplaćena putem sredstava obezbeđenja zbog nesolvetnosti privrednog društva.

B.T. se tereti da je u tome pomogao D.B. tako što je stupio u kontakt sa oštećenima, predstavljajući se lažnim imenom kao komercijalni direktor preduzeća, iako u njemu nije bio zaposlen.

On je potom od angažovanih prevoznika preuzimao robu koju je oštećeno privredno društvo isporučilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.