ŠOKANTNA ISTINA O SLUČAJU MATEJA PERIŠA IZAŠLA NA VIDELO! Pojavile su se NEOBJAVLJENE informacije iz MUP-A
Matej Periš, Foto: Mup, Printscreen

KRAJ POTRAGE

ŠOKANTNA ISTINA O SLUČAJU MATEJA PERIŠA IZAŠLA NA VIDELO! Pojavile su se NEOBJAVLJENE informacije iz MUP-A

Sudski veštak Branislav Blagojević istakao je ranije za medije da kartica iz Matejevog telefona može da se spasi, te da bi procedura njenog čišćenje mogla da traje i do nekoliko meseci

Objavljeno: 15:50h

Splićanin Matej Periš (27) sahranjen je u rodnom gradu u porodičnoj grobnici u Lovrincu. Na večni počinak Periša je ispratila porodica i uži krug prijatelja, nakon što je njegovo telo isplivalo u sredu iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu.

Policija u prethodnom periodu nije uspela da skine sve podatke sa telefona Mateja Periša, to jest konkretno sa aplikacija - Vajbera i Vac apa, jer se podaci nisu skladištili na klaudu (memoriji), tako da policija nije uspela da pristupi svim porukama i kontaktima sa kojima se Periš čuo uoči nestanka, a koji bi mogli da budu ključni u rasvetljavanju slučaja.

Kako se nezvanično saznaje, uzrok zbog kojeg nadležni nisu uspeli da pristupe svim porukama i pozivima je taj što mladić verovatno nije bekapovao podatke sa aplikacija, to jest nisu sačuvane na klaudu (memoriji).

Matej Periš
Matej Perišfoto: Printscreen/tiktok, Printscreen

To znači da još uvek nije poznato sa kim se sve mladić čuo te kobne večeri, što bi moglo da objasni njegovu rutu kretanja, zbog čega je trčao, kao i zbog čega je pokušavao da dobije taksi.

Sudski veštak Branislav Blagojević istakao je ranije za medije da kartica iz Matejevog telefona može da se spasi, te da bi procedura njenog čišćenje mogla da traje i do nekoliko meseci. Ipak, nije poznato da li bi to moglo da znači da će policija uspeti da pristupi Periševim aplikacijama - Vajberu i Vac apu, odnosno porukama i pozivima na pomenutim aplikacijama.

Misterija signala telefona

I samo detektovanje signala telefona Splićanina od samog početka ispraćeno je brojnim sumnjama, jer je saopšteno da je on lociran dva i po sata nakon što je mladić uočen pored reke, odnosno u trenutku kada se pretpostavljalo da je ušao u Savu.

Proizvođač telefona tvrdio je da telefon u vodi može da daje signal najviše pola sata, a da je nemoguće detektovati ga nakon dva i po sata.

„Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj „Savanove“ u 1.55? Kako je moguće da mobilni reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobilnog kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata“, izjavio je Nenad Periš, otac mladića, ranije za medije.

Na samom kraju, kada je telo mladića pronađeno kod Ada Huje 18. maja prošle nedelje, ispostavilo se da je telefon mladića sve vreme bio u džepu, što znači da je bio u vodi.

1 / 4 Foto: Espreso

Podsetimo, mladić iz Splita je nestao u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba "Gotik" kod Beton hale.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.