SAHRANJEN MATEJ PERIŠ U SPLITU! Mladić koji je ujedinio region ispraćen na večni počinak
Matej Periš, Foto: Nemanja Nikolić, Uroš Arsić, Printscreen

tuga

SAHRANJEN MATEJ PERIŠ U SPLITU! Mladić koji je ujedinio region ispraćen na večni počinak

Posle pogreba od 11 časova počeće misa na Neslavnocu u crkvi Svetog Marka

Objavljeno: 11:48h

Splićanin Matej Periš sahranjen je danas u 10.30 časova na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a posle pogreba od 11 časova počeće misa na Neslavnocu u crkvi Svetog Marka.

Na groblje je stigao Matejev otac Nenad Periš, ali i majka i njegove sestre.

Po želji porodice nije veliki broj ljudi došao na sahranu, jer su želeli da ga isprate u najužem krugu prijatelja i porodice.

Trenutno je kovčeg sa njegovim telom izložen u kapeli u kojoj su postavljene sveće i cveće.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Mateja Periša u subotu je dopremljen u kapelu na splitskom groblju, a porodica je istakla da bi želeli da se dostojanstveno oproste od Mateja u najužem krugu porodice i prijatelja.

Prošlog petka u crkvi Svetog Ante u Beogradu održana je misa i ispraćaj tela u Split. Osim oca Nenada, beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i patrijarha Porfirija, a od Periša se oprostio i veliki broj građana.

Podsetimo, Periš je nestao u Beogradu 31. decembra prošle godine, a posle pet meseci potrage njegovo telo isplivalo je iz Dunava prošle srede. Obdukcija je pokazala da se Matej, koga je tražio ceo region, utopio.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita. Špalir brodova biće u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu "ultimu partenzu" (poslednji polazak). Na ovaj simboličan način, drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija nakon što sunce zađe.Podsetimo, Matej je bio skiper.

1 / 4 Foto: Uroš Arsić

Posle najave ovog događaja, u grupama koje su formirane tokom potrage, pojavila se slična inicijativa. Građani su poručili da se skupljaju danas u 18 časova ispred restorana Savanova gde je Matej nestao i odaju mu poslednju počast.

- On je voleo Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega. Dragi Beograđani i svi koji želite, dođite u 18 časova da zapalimo sveće i pustimo po balon u znak poslednjeg pozdrava Mateju i podrške njegovoj porodici - navodi se u poruci.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.