OGLASIO SE MATEJEV PRIJATELJ, OTKRIO DETALJE IZ NJEGOVOG ŽIVOTA: Imao je VELIKE PLANOVE
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MUP REPUBLIKE SRBIJE, Printscreen

ledi krv u žilama

OGLASIO SE MATEJEV PRIJATELJ, OTKRIO DETALJE IZ NJEGOVOG ŽIVOTA: Imao je VELIKE PLANOVE

Prema njegovim rečima Matej je imao plan za svoju budućnost

Objavljeno: 22:55h

"Želeo je da kupi brod, da počne samostalno da radi kao skiper. Planirao je budućnost. Imao ie mnogo planova, a onda se ovo dogodilo..."

Ovako za medije započinje svoju priču o Mateju Perišu (27), mladiću čije je telo pre tri dana isplivalo iz Dunava kod Ade Huje, njegov dugogodišnji prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.

O kobnoj noći, kada je Matej izašao iz noćnog kluba "Gotik" i nestao, kaže ne zna ništa novo. On je želeo da se osvrne na Mateja, njegov život i planove za budućnost.

- Matej je bio divan momak, prava drugarčina. Uvek pozitivan, nasmejan. Na život je gledao kroz ljubičaste naočare. Izbegavao je svađe, sukobe, a u ljudima je uvek video dobro - priseća se svog prijatelja.

Prema njegovim rečima Matej je imao plan za svoju budućnost. Želeo je da stvori nešto svoje, ali i ostvari želje svog oca Nenada.

- On je skupio novca i kupio sebi auto, pa i motor. Imao je u planu da kupi svoj brod, jer više nije hteo za drugog da radi. Otac ga je nagovarao da ostane u branši za ono što je studirao da se time bavi. On je hteo da posluša Nenada i da bude i skiper i da radi u kancelariji - kaže mladić.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

On priča i da je Matej voleo humanitarni rad, te i da je učestvovao na brojnim turnirima koji su bili humanitarnog karaktera.

- Uvek je svima želeo da pomogne. Matej je bio čovek koji nikada nije imao loše momente. Zato, verujem da je njegova smrt nesrećni slučaj, da je slučajno upao - kaže on i dodaje da se svima život promenio nakon Matejevog nestanka.

- Sve je potpuno drugačije. Ljudi su se promenili, naši životi su se promenili. Njegovim roditeljima je najteže - priča Matejev drug.

On naglašava da je Matej celog života imao roditeljsku ljubav i pažnju.

- Iako su mu roditelji živeli odvojeno oni su se trudili da to ne oseti, da ima ljubav i sve šta mu je potrebno - zaključuje on.

"Izlazio na 15 minuta, pa se vraćao"

- Kobne noći Matej je u "Gotiku" nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku devojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vreme mislili da je sa njom. Tek kada su videli jaknu im je postalo čudno gde je i da je izašao bez jakne napolje - ispričao je drugi Matejev prijatelj (ime i prezime poznato redakciji) o kobnoj noći u klubu u Beton Hali.

- Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i leti - otkriva on.

Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

- Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu - priča Matejev drug koji je želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji "Blica").

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.