MUP SE OGLASIO: Upravo je stiglo saopštenje o DNK analizi tela Mateja Periša!
Matej Periš, Foto: Printscreen, Filip Plavčić

najnovija vest

MUP SE OGLASIO: Upravo je stiglo saopštenje o DNK analizi tela Mateja Periša!

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem

Objavljeno: 13:14h

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

1 / 9 Foto: Uroš Arsić

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

Kapetan Milovan Zelenović
Kapetan Milovan Zelenovićfoto: Emilija Jovanović

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

1 / 5 Foto: Facebook.com/Nenad Periš

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.