"MIRNO SPAVAJ KAPETANE"! Ispod poslednje fotografije Mateja Periša pojavile se poruke, BOLNO ZA ČITANJE (FOTO)
Foto: Printscreen, Emilija Jovanović

POTRESNO

"MIRNO SPAVAJ KAPETANE"! Ispod poslednje fotografije Mateja Periša pojavile se poruke, BOLNO ZA ČITANJE (FOTO)

Danas su zvanično saopštene najcrnje moguće vesti, da je muškarac pronađen na Ada Huji ustvari Matej Periš

Objavljeno: 14:05h

Od kako su se u medijima pojavile informacije da je DNK analiza potvrdila da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Mateja Periša, ova vest je rastužila ceo region.

Beživotno telo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, juče u 9:10 ujutro, a DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaju beogradski mediji.

Pronađeno telo Mateja Periša
Pronađeno telo Mateja Perišafoto: Printscreen, Uroš Arsić

Prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

Na Instagram profilu preminulog Mateja Periša nižu se potresni komentari ispod fotografija. Obzirom da je cela Srbija i Hrvatska bila uključena u potragu za mladim Splićaninom, mnogi su do poslednjeg trenutka verovali ili bar gajili nadu da je Matej ipak negde živ.

Međutim, danas su zvanično saopštene najcrnje moguće vesti, da je muškarac pronađen na Ada Huji ustvari Matej Periš.

Ovo su samo neki od tužnih komentara ljudi koji su i dalje u neverici da Mateja više nema.

- Samo ostaje nada da vreme sad leči sve rane i da Bog će nam dati sad snage preziveti te dane. Počivaj u miru dragi plavi dečače, nećemo te zaboraviti nikad i naći ćemo odgovor šta ti se desilo. Porodici iskreno saučešće i snage za dalje.

- U raj poveli te anđeli...

- Počivao u miru dragi Matej... Neka te čuvaju andjeli… Iskreno saučešće porodici, posebno majci. Ne znam kako će njeno srce izdržati ovu bol. Neka joj Bog podari snagu u njenoj boli…

- Vraćaš se svome Splitu u obliku anđela... Mirno spavaj plavi dečače, neka te čuvaju anđeli. R.I.P.

- Dragi Matej sunce naše drago, tvoja Hrvatska, tvoj Split i celi Balkan koji si ujedinio nikad te neće zaboravit! Ovo je još jedna od mnogih neprospavanih noći koje sam provela u ovih 5 meseci zbog tebe razmišljajući šta ti se dogodilo, gde si i moleći se za tebe da se vratiš ziv i zdrav, al ova noć je nešto drugačija, sad znam gde si, pronađen si ali na veliku žalost nisi vise sa nama i to je ono što sad najviše boli ali barem je došao kraj ovoj teškoj agoniji. Matej predivni moj dečače počivaj napokon u miru Božjem i neka ti bude laka ova hrvatska gruda, neka te čuvaju anđeli i povedu te u raj podrška porodici Periš.

- Bio si dar u mom životu i ništa više neće biti jednako bez tebe, dragi prijatelju! Zbogom i pocivaj u miru!

Osim toga objavljene su i brojne oproštajne poruke na stranici koja je sve vreme pratila potragu za nestalim mladićem:

- Najlepši dečače neka te Anđeli čuvaju...Svi smo se nadali da ćeš se pojaviti ali ne ovako. Ali ako nista drugo makar se ova agonija završila prvo za tvoje najmilije, a i za nas koji smo pratili sve vezano za tebe...Nisi zaslužio ovakav kraj ali ovako je izgleda moralo biti. A sada putuj na neko lepše i mirnije mesto, gde nema zlobe i gde ćeš naći svoj mir...Počivaj u miru dušo lepa. Saučešće porodici.

- Neka obitelj ima koliko toliko neki mir jer su ga našli. Ružno zvuci, ali bar će mu imati gde sveću zapaliti. Matej nas dragi počivaj u miru i mirno plovi kapetane.

- Ti znađ Anđele lepi da smo se svi nadali i želeli da se samo tek tako pojaviš i da ne kažeš ništa i da te niko ništa ne pita... Samo da nastaviš da živiš! Ali... Ko je nas pitao šta želimo? ? Dođe taj neki grozan dan kad smo umesto da si došao čuli da si otišao za sobom ostavljajući trag tuge, žalosti, boli... Hvala ti što si nas kao narode ujedinio, sto je ceo Balkan posao u potragu za tobom i vise se niko nije pitao ni ko je koja vera ni ko ima koju boju koze.. Svi smo imali jedan cilj, OPROSTI NAM nismo usleli da dođemo do njega ? Sada sa nekog lepšeg mesta gledaj svog oca dobrog i dostojanstvenog čoveka, budi ponosan na njega! Čuvaj sve tvoje drage ljude dok ploviš nekim lepšim morima... Danas sam sigurna da je te noći kada si ti nestao Bogu zafalilo Anđela! Sada nađi svoj spokoj i počivaj u miru. Porodici Periš iskreno saučešće.

Podsetimo, telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

Kapetan Milovan Zelenović
Kapetan Milovan Zelenovićfoto: Emilija Jovanović

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo... Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti... Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio - rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a za čije telo se sumnja da je nađeno juče na obali Dunava na Adi Huji.

1 / 9 Foto: Emilija Jovanović

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba.

- Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gde je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gde je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je posle tog taksi snimanja jasno da je hteo negde da ide, u to sam uveren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

- Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, hteo je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je hteo negde da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi - rekao je Matejev otac i dodao da je uveren da Matej nije namerno skočio u vodu.

Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema video-zapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati. Poslednji signal beznih stanica njegovog telefona uhvaćen je u reci Savi u 02.05 sati tačno ispred kluba odakle je istrčao.

Bonus video:

00:27

Matej Periš skače sa litice

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.