ZAUSTAVLJENA DOSTAVA IZ KINE: Carinici zaplenili 50 muških satova
Ilustracija, Foto: Profimedia

zaplena

ZAUSTAVLJENA DOSTAVA IZ KINE: Carinici zaplenili 50 muških satova

Da li je reč o izuzetno dobrim kopijama ili originalima biće poznato nakon izjašnjenja nosioca prava intelektualne svojine za robnu marku ''Boss'', do tada će satovi biti zadržani, a carinski postupak obustavljen

Objavljeno:

Carinici su 17. maja 2022. godine na ispostavi DHL zadržali pošiljku pristiglu iz Kine preko Francuske za uvoznika u Beogradu, sa ukupno 50 muških ručnih satova robne marke ''Boss'', zbog postojanja sumnje u njihovu originalnost.

Da pomenuti ručni časovnici povređuju pravo intelektualne svojine, posumnjano je najpre prilikom pregleda prateće uvozne dokumentacije, jer ni u fakturi, a ni u carinskoj deklaraciji nije navedena njihova robna marka.

Dodatni razlog za sumnju je takođe bila i činjenica da časovnici nisu bili u svojim pakovanjima, što inače nije slučaj kada je reč o originalnoj robi, već su bili zapakovani odvojeno od ambalaže.

1 / 4 Foto: Profimedia

Da li je reč o izuzetno dobrim kopijama ili originalima biće poznato nakon izjašnjenja nosioca prava intelektualne svojine za robnu marku ''Boss'', do tada će satovi biti zadržani, a carinski postupak obustavljen.

Bonus video:

04:51

BRZE VESTI 19.05.2022. 13:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.