JEDNA STVAR MOŽE DA OTKRIJE UBICU LUKE PERENČEVIĆA: Čeka se izveštaj!
Forenzičari na mestu ubistva Luke Perenčevića, Foto: Zorana Jevtić

novi detalji

JEDNA STVAR MOŽE DA OTKRIJE UBICU LUKE PERENČEVIĆA: Čeka se izveštaj!

Likvidacija Luke Perenčevića na Banjici otkrila je novi model ubistava na beogradskim ulicama. Kao i u slučaju nedavnog ubistva Luke Žižića, vlasnika kafića „Ritual” u Bloku 44, i Perenčevića je usmrtio napadač prerušen u radnika

Objavljeno:

Policija još traga za ubicom Luke Perenčevića (28), ubijenog pre dva dana u teretani na Banjici u Beogradu.

Kako se sumnja, reč je profesionalnom ubici koji je bio maskiran u dostavljača hrane i veruje se da je imao najmanje dva pomagača. Oni su mu omogućili da pobegne i sakrije se u takozvanom štek stanu.

Ubijeni Luka Perenčević
Ubijeni Luka Perenčevićfoto: Printscreen

U detaljnijoj rekonstrukciji ovog slučaja, inspektorima će pomoći i snimci sa kamera u okolini mesta zločina.

Nakon ubistva Perenčevića, u Beogradu je proglašena policijska akcija „Vihor”. Pripadnici MUP-a zaustavljali su sva vozila na Banjici, posebno vozače skutera i dostavljače hrane. Forenzičari su pregledali teren oko teretane, a čak i nakon odnošenja tela ubijenog u ponedeljak u 14 časova, uzimali su tragove.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Prema nezvaničnim saznanjima, forenzičari su na mestu zločina pronašli dlaku. Nakon analize, biće utvrđeno da li je ona pripadala ubici.

Banjica, Ubistvo
foto: Zorana Jevtić

Likvidacija Luke Perenčevića na Banjici otkrila je novi model ubistava na beogradskim ulicama. Kao i u slučaju nedavnog ubistva Luke Žižića, vlasnika kafića „Ritual” u Bloku 44, i Perenčevića je usmrtio napadač prerušen u radnika.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za „Politiku” da se profesionalne ubice u svetu maskiraju u različite profesije, oblače žensku odeću, nose perike...

„Kod nas je maskiranje ubica sada relativno nov trend. Svejedno je da li će se obući u radnika vodovoda ili dostavljača hrane, to je sporedna stvar. Međutim, činjenica da su maskirani, daje ideje novim pucačima”, objašnjava Radovanović.

Teško da će novi ubica ponoviti maskiranje u dostavljača hrane, ali će se prerušiti u nekog drugog, dodaje naš sagovornik. On smatra i da će pripadnici obezbeđenja ubuduće obratiti pažnju na različite oblike maskiranja – svi će biti sumnjivi.

Nakon zatišja, u našoj zemlji se dogodila mini-eksplozija uličnih obračuna. Za samo nedelju dana u Beogradu su zabeležena tri kriminalna obračuna.

„Mladi ljudi gube život, a moguće je da strada slučajni prolaznik, nevina žrtva. Sreća te u obračunima ne koriste automatsko oružje, već uglavnom pištolje sa prigušivačem”, navodi Radovanović.

Organizovani narko-kriminal ima tendencije uspona i padova. Svaki uspon, tačnije veći broj uličnih obračuna, kazuje da je u podzemlju nešto poremećeno, da je došlo do svađa među organizacijama, prevara u poslu, otimanja novca, robe i itd.

„Ne možemo se zanositi time da ćemo se tako lako otarasiti organizovanog kriminala, a naročito ne narko-kriminala koji je najveći emiter ubistava. Nažalost, toliko smo duboko ogrezli u njegovom razvoju da ćemo teško uspeti da ga svedemo i na prihvatljiv nivo”, zaključuje kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Luka Perenčević je u trenutku zločina bio na boks treningu u improvizovanoj teretani koja se nalazila u garaži zgrade. Odjednom se iza ugla pojavio muškarac sa crnom kacigom na glavi i sa dostavljačkom torbom na ramenu. On je potegao pištolj sa prigušivačem i ispalio šest hitaca direktno u glavu Perenčevića.

Ubica se potpuno uklopio u izgled dostavljača hrane, koji uglavnom biciklima i skuterima jure ulicama grada, brzo razvoze porudžbine i nose veliki kockasti ranac na leđima.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.