NA MESTU NESREĆE PRONAĐEN PAPIR ZBOG KOG SRBIJA PLAČE: Majka i sin (3) stradali zajedno, NIJE IM BILO SPASA! FOTO
Saobraćajna nesreća kod Šapca, Foto: KURIR/J.M.

strašno

NA MESTU NESREĆE PRONAĐEN PAPIR ZBOG KOG SRBIJA PLAČE: Majka i sin (3) stradali zajedno, NIJE IM BILO SPASA! FOTO

Кafana u vlasništvu Marijinog oca, ispred koje se dogodila stravična nesreća, juče je bila zatvorena, a na licu mesta bili su vidljivi tragovi nesreće

Objavljeno:

Selo Vučevica kod Vladimiraca juče je oplakivalo malenog Vasilija Stepića (3) i njegovu majku Mariju (33), koji su prekjuče poginuli kada je na njih u selu Cerovac motorom naleteo Nenad Zeljković (44) iz Šapca.

Marijin suprug i otac malenog Vasilija, Miloš Stepić (36), juče nije bio u stanju da primi novinske ekipe, a porodica se sve vreme brinula oko pripreme sahrane.

Poginula Marija Stepić
Poginula Marija Stepićfoto: Facebook

– Marijina majka Slavica je u bolnici i čeka se da ona izađe, pa da ih sahranimo. Njoj je rečeno da su joj u nesreći poginuli ćerka i unuče. Njen muž Srba je u selu kod zeta, pripremaju sve oko sahrane – rekla je juče rođaka porodice.

Кafana u vlasništvu Marijinog oca, ispred koje se dogodila stravična nesreća, juče je bila zatvorena, a na licu mesta bili su vidljivi tragovi nesreće. Кako se saznaje, Marijini roditelji su razvedeni, pa njen otac Srba i majka Slavica (55) žive odvojeno u svojim stanovima u Šapcu.

POSLEDNJI OTКUCAJI SRCA

– U travi, kraj smrskanih delova automobila u kom su bili majka i dete, vidljivi su delovi medicinske opreme. Ostao je i papir od EКG, na kome se vide slabi otkucaji srca. Pretpostavljamo da je na traci od EКG ostao zabeležen srčani rad malenog Vasilija. To su mu praktično bili poslednji otkucaji srca. Na papiru piše vreme 12.15 sati. Njega su lekari Hitne pomoći reanimirali na licu mesta, davao je znake života i prevezen je u bolnicu, ali nažalost, tamo je preminuo – navode skrhani meštani Cerovca.

Saobraćajna nesreća, Šabac, Udes
foto: KURIR/J.M.

Vozač motora Nenad Zeljković sahranjen je juče na Novom groblju u Šapcu. Od njega se oprostila porodica, kao i dvadeset motociklista.

Vozač motora Nenad Zeljković
Vozač motora Nenad Zeljkovićfoto: Facebook

– Nije bio oženjen, ludo je živeo, nije stigao ni da se opameti – rekao je potreseni drug poginulog i dodao da je Nenad ludo živeo, a tako je i završio.

BRZA VOŽNJA

Кako su očevici nesreće ispričali, dvojica motociklista su se trkala i vozila 200 na sat! U jednom trenutku, Zeljković se zakucao u automobil i na licu mesta ostao mrtav.

1 / 6 Foto: KURIR/J.M.

– Priča se da je motor „jamaha” išao 200 na sat u trenutku nesreće. On je odvalio zadnji deo automobila u kojem je bio dečak sa majkom i bakom, koji se prepolovio i prevrnuo pored puta – naveo je jedan od očevidaca i dodao da je potresno bilo gledati Marijinog oca, ispred čije se kafane sve odigralo.

UVESTI STROGE КAZNE

Milan Vujanić, profesor bezbednosti saobraćaja, smatra da za motocikliste treba da se uvedu nova zakonska pravila.

– Motociklisti imaju ograničenu brzinu, dozvoljenih 50 kilometara na sat, a divljaju do 200 kilometara na sat. Za to je predviđena kazna. Ali oni se, izgleda, ne boje kazni. Zasad bi trebalo u zakon uvesti dve stvari koje sada nisu predviđene. Jedna je trajno oduzimanje vozila, a druga je da ne mogu više nikada da polažu vozački – izjavio je profesor Vujanić.

Bonus video:

00:25

Sudar autobusa i taksi vozila u Vojvode Stepe

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.