LAŽNOM HUMANITARCU VOJKANU KRSTIĆU ODUZETI LUKSUZNI AUTOMOBILI, PARCELE... Od bankovnog računa vam NEĆE BITI DOBRO
Vojkan Krstić, Foto: Profimedia, Instagram, Dado Đilas

OSUMNJIČEN

LAŽNOM HUMANITARCU VOJKANU KRSTIĆU ODUZETI LUKSUZNI AUTOMOBILI, PARCELE... Od bankovnog računa vam NEĆE BITI DOBRO

Protiv Krstića je u toku sprovođenje istrage zbog tri krivična zloupotreba položaja odgovornog lica i jednog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica u produženom trajanju

Objavljeno:

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu zahtev za privremeno oduzimanje imovine od osumnjičenog Vojkana Krstića. Kako saznaju mediji, Krstić, vlasnik građevinske firme "Elita gradnja" i načelnik Spasilačkog centra u Srbiji, u februaru je uhapšen sa još šest osoba zbog sumnje da su oštetili tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara.

Krstić, koji je u javnosti važio za velikog humanitarca je, podsetimo, osumnjičen da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu.

- Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara - saopštilo je tada tužilaštvo.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/vojkan.krstic

Kako "Blic" saznaje, nakon sprovedene finansijske istrage, u skladu za Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, Zahtevom je predloženo da sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu donese rešenje o privremenom oduzimanju imovine od Krstića i sa njim povezanih trećih lica i to:

"12 nepokretnosti među kojima su poljoprivredna zemljišta u Beogradu i okolini, stan u Beogradu i stambeni objekat takođe u Beogradu, šest luksuznih automobila, motocikl i tri priključna vozila, 1.46 miliona dinara sa računa u banci", saopštilo je Tužilaštvo.

Tužllaštvo ukazuje da je iz izveštaja Jedinice za finansijske istrage MUP-a Srbije i celokupnih spisa predmeta utvrđeno postojanje očigledne nesrazmere između zakonitih prihoda i rashoda okrivljenog iz čega dalje proizilazi osnovana sumnja da su pokretne i nepokretne stvari koje su predložene za privremeno oduzimanje stečene izvršenjem krivičnog dela od strane okrivljenog Vojkana Krstića.

- Postoji bojazan da bi okrivljeni mogao otudjiti navedenu pokretnu i nepokretnu imovinu kao i da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo onemogućeno - saopštilo je tužilaštvo.

Protiv Krstića je u toku sprovođenje istrage zbog tri krivična zloupotreba položaja odgovornog lica i jednog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica u produženom trajanju. On se sumnjiči da je kao vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznostu pribavio protivpravnu imovinsku korist, na ime uvećanih iznosa za usluge odnošenja smeća i šuta sa teritorija ovih opština.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.