KO JE MISTERIOZNI SAVA GRBOVIĆ KOG JE DARKO ŠARIĆ POMENUO NA SUĐENJU? U sudnici rasprava, evo šta tvrde
Darko Šarić, Foto: Nenad Kostić

SUĐENJE

KO JE MISTERIOZNI SAVA GRBOVIĆ KOG JE DARKO ŠARIĆ POMENUO NA SUĐENJU? U sudnici rasprava, evo šta tvrde

Reč tražio i Darko Šarić

Objavljeno:

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu pred Apelacionim sudom u Beogradu nastavljeno je danas, drugi dan, zahtevom odbrane da se izdvoje iz spisa predmeta prisluškivani telefonski razgovori, za koje advokati tvrde da su pribavljeni mimo zakona. U jednom trenutku za reč se javio i Darko Šarić.

- Predlažem da iz spisa predmeta izdvoje nekakoniti dokazi, telefonski razgovori i sms komunikacija, jer je očigledno manipulisano sa ovim dokazima, u odnosu na Darka Šarića. Reč je o dokazima koji kontaminiraju ovaj predmet. Ukoliko ih ne izdvojite, predlažem da presudu ne zasnivate na njima - rekao je Šarićev advokat Danilo Šarić.

On je rekao i da postoje zapisnici da je BIA tokom 2008. i 2009. godine o rezultatima primene mera obaveštavala tužioca Sašu Ivanića, ali i da su pojedini razgovori pribavljeni "tako što je stavljena naredba da se prisluškuje izvesni Sava Grbović" koji se ne pominje u predmetu.

Zbog ovoga se za reč javio i Darko Šarić koji je rekao da se pridružuje zahtevima odbrane.

- Samo sam hteo da pitam, da li je moguće, da li je po zakonu da izmisle čoveka Savu Grbovića, koji nema ni matični broj, ni adresu, koji nema ni jedan jedini razgovor sa okrivljenima i da na osnovu te naredbe skupljaju razgovore i zasnivaju presudu? - upitao je Šarić i dodao:

"Svi znamo, i kada se upištete u teretanu, traže vam matični broj".

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Nenad Kostić, Profimedia

Zahtevu odbrane da se izdvoje razgovori, protivio se zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić.

- Predlažem da ih sud odbije kao neosnovane. Razgovori su pribavljeni u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, očito postoji nerazumevanje kako tužilaštvo vodi predistražni postupak - rekao je Ivanić napominjući da je "sve rađeno po zakonu".

Branilac Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, advokat Velisav Milutinović osporio je kredibilitet svedoka saradnika u postupku, ali i Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Ovde postoji zloupotreba tužilaštva, javnost zna sve i o sastanku na Jelovj gori. Ući će u istoriju taj sastanak, to je bila hajdučija - rekao je Milutinović i dodao:

"Draško Vuković je nagrađeni svedok koji nas sve zavlači".

Na ovo se nadovezao i drugi advokat koji je rekao da suđenje Šarićevoj grupi traje 13 godina jer se "tužilaštvo poziva na stavove".

- Sudimo se 13 godina jer se tužilaštvo poziva na stavove, pozovimo se jednom na zakon - rekao je on.

Podsetimo, Šarić je bio osuđen na 15 godina zatvora ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio Apelacionom sudu da ponovo razmotri presudu. Ovaj sud, odlučio je da sam otvori glavni pretres i donese konačnu odluku o krivici Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina.

( Espreso / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media