KORAĆ UŠAO NAJAVLJAN U HRVATSKI ZATVOR: ''Dobar dan, ja sam Filip Korać i za mnom je raspisana POTERNICA''
Filip Korać, Foto: Adria Media, Zorana Jevtić

slučaj ''Korać''

KORAĆ UŠAO NAJAVLJAN U HRVATSKI ZATVOR: ''Dobar dan, ja sam Filip Korać i za mnom je raspisana POTERNICA''

Korać se, da podsetimo, tereti za falsifikovanje dokumenata.

Objavljeno:

Filip Korać, koji je krajem aprila uhapšen u Hrvatskoj, u zatvor Remetinac došao je najavljen od strane svog advokata, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako navode, Korać je u zatvor Remetinac došao u utorak 26. aprila.

- Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica i došao sam da se javim - navodno je, prema pisanju Jutarnjeg lista rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora.

Njegov dolazak bio je najavljen za taj dan.

- Koraćev advokat putem podneska Državnom tužilaštvu najavio je Koraća, pa on nije bežao niti je uhapšen. U Hrvatsku je došao sa svojim dokumentima. Advokat je naveo da Korać u Srbiji nije osuđivan. Inače, Hrvatska je za njim raspisala poternicu i evropski nalog za hapšenje, a određen mu je i istražni zatvor - navode mediji.

Korać se, da podsetimo, tereti za falsifikovanje dokumenata.

Rizičan pritvorenik

Opisujući Koraća, hrvatski mediji su ga nazvali "najtraženijom metom klana Veljka Belivuka".

- Filip Korać, osoba iz sprskog krim miljea kog su mediji prozvali jednim od čelnika zemunskog klana, trenutno je jedan od bezbednosno najrizičnijih pritvorenika u hrvatskim zatvorima - navodi Jutarnji list.

Gordan Preglej, advokat Filipa Koraća je naveo da se njemu javio "gospodin Korać i rekao mu da je saznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi postupak za krivično delo falsifikovanje dokumenata".

- On je želeo da reši tu situaciju, jer to je bagatelni postupak, kao i stotine drugih za to krivično delo, nema tu misterije nikakve - objašnjava branilac Filipa Koraća i dodaje da su nakon toga otišli u policiju.

- Kako je njemu još ranije određen pritvor, u istrazi, jer se pretpostavilo da se do njega ne može doći, on je zadržan u Remetincu - dodao je Preglej i naglasio da njegov klijent neće biti izručen Srbiji.

- Koliko je meni poznato, u Srbiji se protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak, pa stoga nema potrebe da gospodin Korać bude izručen - pojašnjava on.

Kako dalje kaže, Korać se trenutno nalazi u izolaciji, jer su i u Hrvatskoj na snazi mere protiv korona virusa.

- Nisam ga još posetio, to ću učiniti kada prođe period izolacije i kada posete budu omogućene - kaže sagovornik.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.