KLAN BELIVUK JE POSLAO JEZIVU PORUKU ZA KORAĆA TOKOM 1 BRUTALNE LIKVIDACIJE: A ovo je Marko Miljković REKAO O NJEMU
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

kriminal

KLAN BELIVUK JE POSLAO JEZIVU PORUKU ZA KORAĆA TOKOM 1 BRUTALNE LIKVIDACIJE: A ovo je Marko Miljković REKAO O NJEMU

Međutim, njegov dosije je sve ove godine ostao prazan i nikada nije osuđen za neko krivično delo

Objavljeno:

Marko Miljković, najbliži saradnik Veljka Belivuka i drugi čovek ozloglašenog klana, na saslušanju ove godine označio je Filipa Koraća bliskog "škaljarcima" kao organizatora pokušaja likvidacije njega i Belivuka, koja je, navodno, trebalo da se dogodi u januaru prošle godine na aerodromu u Tivtu.

- Ja sa njim nisam u zavadi, on je u zavadi sa mnom - navodno je rekao Miljković, koji dalje nije objašnjavao zbog čega misli da Korać ima problem sa njim.

Filip Korać
foto: Adriamedia

Urezali mu poruku na leđima žrtve

Međutim, da netrpeljivost nije prisutna samo sa jedne strane dokazuju događaji koji su prethodili hapšenju zloglasnog beogradskog dvojca i njihovih saradnika.

Da su na sve moguće načine pokušavali da dođu do Koraća, koji važi za osobu blisku Luki Bojoviću i škaljarskom klanu, svedoče brojni dokazi prikupljeni tokom istrage. Koliko su bili kivni na njega svedoči činjenica da su jednom od brutalno ubijenih u Ritopeku, Goranu Veličkoviću Goksiju, na leđa urezali poruku: "Korać pi*ka". To su fotografisali, a onda sliku poslali Koraću ili nekome njemu bliskom.

Desna ruka Luke Bojovića

Njegovo ime se godinama vezuje uz ime Luke Bojovića, koji je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u Španiji. Mediji su prenosili da je Korać Bojovićeva "desna ruka", kao i da vodi sve njegove poslove, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Profimedia

U javnosti se često njegovo ime navodilo uz brojne poslove sa one strane zakona, pa čak i likvidacije. Međutim, njegov dosije je sve ove godine ostao prazan i nikada nije osuđen za neko krivično delo.

Jedini put je uhapšen u Zvorniku, u leto 2016. godine, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Mediji su pisali i da je početkom godine uspeo da izbegne hapšenje u Beogradu, nakon čega je za njim raspisana crvena poternica, zbog, kako je tada preciziralo Tužilaštvo, sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju.

Mesecima kasnije, javnost je saznala da je u pitanju bilo navodno podstrekavanje na ubistvo Blaža Đurovića, koji je likvidiran u oktobru 2018. godine na Voždovcu. Sumnjalo se da je Korać čak dao ubicama Đurovića svoj automobil na korišćenje.

Filip Korać
foto: MUP Srbije

Nadležno Tužilaštvo je zbog toga naložilo da se urade biološke analize tragova iz automobila koji je korišćen prilikom likvidacije Đurovića, koje bi mogle, eventualno, da rasvetle ovaj događaj. Ispostavilo se, međutim, da ni ova, kao ni jedna druga sprovedena dokazna radnja za delo za koje se Korać teretio, nije pokazala da je on, na bilo koji način, umešan u ubistvo ili neko drugo delo za koje se sumnjičio.

Sklonio se u Holandiju

Korać, koji je u trenutku kada je rat porodica Bojović-Šaranović buktao na ulicama Srbije i Crne Gore, navodno otišao u Holandiju, odakle je nastavio da vodi poslove.

Iako se njegovo ime često pominjalo na stranicama crne hronike, godinama niko nije znao kako izgleda. Sve do ubistva Nikole Bojovića, Lukinog brata, na čijoj je sahrani sa Radetom Rakonjcem i Dragoslavom Miloradovićem nosio kovčeg ubijenog Bojovića.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.