PLJAČKA U MANASTIRU MILEŠEVA: Ukraden novac koji su ostavili vernici posle Vaskrsa!
Manastir Miliševa, Foto: Filip Plavčić

SRAMNO

PLJAČKA U MANASTIRU MILEŠEVA: Ukraden novac koji su ostavili vernici posle Vaskrsa!

Hitrom reakcijom prijepoljske policije u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, počinilac je identifikovan i lišen slobode

Objavljeno:

Muškarac iz Prijepolja (33) uhapšen je zbog sumnje da pričnio krivično delo teška krađa na štetu Eparhije Mileševske.

Sumnja se da je u četvrtak tokom popodnevnih časova, iz manastira Mileševa odneo oko 30 hiljada dinara iz kutije u kojoj se ostavljaju dobrotvorni prilozi građana, koji posećuju jednu od najvećih srpskih svetinja, potvrđeno je za agenciju RINA.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Hitrom reakcijom prijepoljske policije u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, počinilac je identifikovan i lišen slobode. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti saslušan pred nadležnim tužilaštvom.

Krajem marta opljačkana je još jedna svetinja i to Manastira Tumane. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Golupcu, operativnim radom, rasvetlili su tešku krađu i uhapsili P. J. (44) iz okoline Beograda zbog sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Manastir Tumane
Manastir Tumanefoto: Youtube / Printscreen

Sumnja se da je on u nedelju, 27. marta ove godine, sa još jednim muškarcem za kojim policija intenzivno traga, provalio u pomoćni objekat u kompleksu Manastira Tumane i ukrao veću količinu alata čija se vrednost procenjuje na oko 550.000 dinara.

Pretresom stana P. J. policija je pronašla deo ukradenog alata, koji će biti vraćen vlasnicima dve privatne radnje iz Beograda, angažovane kao izvođači radova na izgradnji konaka u ovom manastiru.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Bonus video:

00:13

KRAĐA ZA NEVERICU NA OBILIĆEVOM VENCU Ovog nema ni na filmu! Prišunjao se, ošacovao pa pokrao antikvarnicu! Evo šta je odneo

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.