OGLASIO SE OKANOVIĆ U VEZI DARKA LAZIĆA: Izrečena mu je kazna koju on zaradi za jedno veče
Uhapšen Darko Lazić, Foto: Nenad Kostić, © ATA Images, Profimedia

KOMITET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

OGLASIO SE OKANOVIĆ U VEZI DARKA LAZIĆA: Izrečena mu je kazna koju on zaradi za jedno veče

On je podvrgnut i droga, kao i alko testu, koji su pokazali da je pozitivan na kokain, a izmereno mu je i 0.91 promil alkohola u organizmu

Objavljeno:

Sudija Prekršajnog suda u Beogradu kaznio je juče pevača Darka Lazića, zbog prebrze vožnje, vožnje bez vozačke dozvole, pod dejstvom alkohola i kokaina na maksimalnu kaznu od 200.000 dinara i godinu dana zabrane upravljanja vozlom.

Kako se saznaje, za tri prekršaja Lazić je dobio čak 30 kaznenih poena.

Podsetimo, Darko Lazić uhapšen je juče oko 4 sata na Novom Beogradu jer je vozio 117 kilometara na sat, bio pod dejstvom alkohola i narkotika, ali kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu.

On je podvrgnut i droga, kao i alko testu, koji su pokazali da je pozitivan na kokain, a izmereno mu je i 0.91 promil alkohola u organizmu.

O slučaju Darka Lazića i presudi za naš portal govori Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju i tvrdi da je "svrha svake sankcije izrečene u sudskom postupku jeste da učinilac ne ponovi delo i da svi ostali budu opomenuti šta može da im se dogodi ako čine isti prekršaj".

Damir Okanović
Damir Okanovićfoto: Printscreen/RTS

- Što se tiče samog uticaja kazne na gospodina Lazića, nisam siguran da će novčana kazna u iznosu koji može u svom poslu da zaradi za jedno veče bitno uticati na njega. Da mu je prvi put, možda bi se moglo prihvatiti njegovo pokajanje i obećanje. Pošto je višestruki povratnik mislim da bi pre svega trebalo razmotriti primenu zaštitne mere obaveznog lečenja zavinosti od alkohola i psihoaktivnih supstavnci- objašnjava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

Prema rečima Damira Okanovića, sud je mogao potpuno legalno i legitimno da mu izrekne zatvorsku kaznu.

- Time bi svakako jače uticao na gospodina Lazića da ne ponovi takvo ponašanje, a javnosti bi se poslala važna poruka da višestruki povratnici, makar bili i javne ličnosti, moraju biti strogo kažnjeni- kaže Okanović.

Prema našim informacijama, Lazić je nakon hapšenja 12 sati bio u pritvorskoj jedinici na Novom Beogradu. Nakon toga, on je tri sata iznosio odbranu.

On je tvrdio da nije svesno uzeo kokain.

- Ili mi ga je neko ubacio u piće ili sam ja uzeo tuđu čašu- rekao je poznati pevač na saslušanju.

On je na kraju obećao sudiji da "više neće praviti prekršaje i izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo".

Bonus video:

00:06

U Čačanskom naselju gde se juče dogodio masakr policija i dalje obezbeđuje mesto zločina

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.