KLANU VELJE NEVOLJE NA TERET SE STAVLJAJU JOŠ DVA UBISTVA! Podignuta i druga optužnica!
Velja Nevolja i Marko Mesar, Foto: Ana Paunković/Stefan Stojanović/Nikola Anđić

šok

KLANU VELJE NEVOLJE NA TERET SE STAVLJAJU JOŠ DVA UBISTVA! Podignuta i druga optužnica!

Stiga je druga optužnica

Objavljeno: 16:12h

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je drugu optužnicu protiv grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića!

Podsetimo, Vođe zloglasnog klana Veljko Belivuk (36) i Marko Miljković Mesar (30), optuženi za najmanje pet ubistava i druga teška krivična dela, više od godinu dana navodno žive u strahu od osvete "škaljarskog klana" i plaše se da ih neko ne otruje u ćeliji.

Kad god mogu, naručuju hranu "spolja" i tada strogo vode računa da im dostavljači paketa budu osobe od poverenja. Plaše se da bi neko mogao da im podmetne otrov, baš kao što se sumnja da su oni pre više od dve godine preko svojih ljudi pokušali da ubace cijanid u hranu Jovanu Vukotiću, jednom od vođa "škaljaraca", dok je ovaj bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu.

Dobro obavešten izvor otkriva da su Belivuk i Miljković po pitanju uzimanja hrane u pritvoru maltene paranoični.

- Trude se da u kantini uzimaju samo fabrički zapakovane namirnice, a kad naruče hranu spolja, izričiti su da im pakete dostavi neko od poverenja ko će tu hranu najpre sam probati, kako bi bili sigurni da neće biti otrovani - otkriva izvor.

1 / 5 Foto: MUP

Prema njegovim rečima, i Belivuk i Miljković vežbaju u ćeliji po ceo dan i to im je faktički jedini hobi. Knjige ih ne zanimaju.

- Iako svojim nadmenim stavom pokušavaju da ostave utisak opasnih kriminalaca, izbegavaju bilo kakav sukob sa stražarima i trude se da održavaju korektne odnose sa njima. Poštuju kućni red i do sada nisu inicirali incidente sa ostalim pritvorenicima - kazao je izvor lista.

Na pitanje kako se vođe klana nose sa činjenicom da im preti doživotna robija za jezive zločine i da li su svesni da, po svemu sudeći, nikada neće izaći na slobodu, sagovornik ističe:

- Sasvim je sigurno da su svesni toga, ali trude se da se to ne vidi. S obzirom na njihovo dosadašnje ponašanje od 4. februara prošle godine, od kada su u pritvoru, verujem da će u daljem sudskom postupku ići na sve ili ništa, u smislu da će se i dalje ponašati nadmeno, kao vođe moćne bande, ali i da će iz osvete pokušati da oblate i političare i policajce koji su naložili njihovo hapšenje - kazao je izvor.

Kao primer Belivukove bahatosti sagovornik pominje i to kako se obukao za prvi izlazak pred sudsko veće u sredu, na pripremnom ročištu.

- Umesto da obuče odelo ili nešto prikladno za sud, Belivuk se ponašao u stilu: "Ma šta me briga, ja sam gangster, pa ću se tako i obući". Onda se u sudu pojavio u beloj majici, a Miljković u crnoj, praktično u Partizanovim bojama, kao da su se dogovorili. To je bila jasna poruka i sudu i javnosti da i dalje kontrolišu jedan broj navijača i da neće pokazati ni trunku kajanja za jezive zločine koje su uradili pod plaštom navijačke grupe "Principi", a za račun "kavačkog klana". Osim toga, prilikom ulaska u sudnicu, okrenuli su se prema bivšim saradnicima Bojanu Hrvatinu i Nikoli Spasojeviću, koji su sada svedoci saradnici, i poručili im: "Pi*ke!" - otkrio je sagovornik lista Informer.

Presreli mu ženu dok je nosila hranu u CZ

Četvorica saradnika Veljka Belivuka sumnjiče se da su 6. decembra 2019. pokušali da otruju cijanidom "škaljarca" Jovana Vukotića, koji je u to vreme boravio u ekstradicionom pritvoru u CZ-u (Okružni zatvor) u Beogradu. Naime, Vukotićeva vanbračna supruga M. M. prijavila je policiji da ju je na putu do pritvora, dok je išla u posetu Jovici, zaustavilo vozilo iz kog su izašli muškarci s policijskim kačketima i prslucima, nakon čega su joj pretresli kutije u kojima mu je nosila ručak. Istragom je utvrđeno da su pokušali da sipaju cijanid u hranu, ali nisu uspeli. Tužilaštvo je u međuvremenu podiglo optužnicu protiv četvorice uhapšenih, ali samo za posedovanje gasnih pištolja, a odustalo se od optužbi za pokušaj ubistva Vukotića, zbog nedostatka dokaza.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.