BUGARIN POKUŠAO DA KRIJUMČARI PAPAGAJE! Carinici ga uhvatili na Gradini i to sa koliko ptića (FOTO)
Prići, Foto: Uprava carine

akcija carinika

BUGARIN POKUŠAO DA KRIJUMČARI PAPAGAJE! Carinici ga uhvatili na Gradini i to sa koliko ptića (FOTO)

Ptići su u saradnji sa inspektorima Uprave za veterinu zbrinuti u zoološkom vrtu Jagodina, dok je putnik koji ih je krijumčario predat u dalju nadležnost policiji

Objavljeno:

Carinici su 12. aprila 2022. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 37 tek izleglih mladunaca papagaja, među kojima dva ptića pripadaju zaštićenoj vrsti ''Pyrrhura molinae''.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen ''golf'' bugarske registracije, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 37-godišnji muškarac.

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi, a onda je već otvaranjem prtljažnika bilo jasno da je to daleko od istine.

Papagaj
foto: Uprava carine

U gepeku su pronađene tri velike kutije sa ukupno 37 tek izleglih papagaja, za koje vozač nije imao apsolutno nikakvu propratnu dokumentaciju.

Većina otkrivenih ptica pripada vrsti ''Psittacula krameri'' – plavih i belih nimfi ''Mali Aleksandar'', dok se dve jedinke zelobraznog papagaja ''Pyrrhura molinae'' nalaze na CITES listi zaštićenih vrsta.

Ptići su u saradnji sa inspektorima Uprave za veterinu zbrinuti u zoološkom vrtu Jagodina, dok je putnik koji ih je krijumčario predat u dalju nadležnost policiji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.