"CENA NAFTE BI MOGLA DA PORASTE NA 300 DOLARA PO BARELU": Oglasio se potpredsednik ruske vlade
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZABRINJAVAJUĆE

"CENA NAFTE BI MOGLA DA PORASTE NA 300 DOLARA PO BARELU": Oglasio se potpredsednik ruske vlade

Evropa ne može u potpunosti da se odrekne uvoza ruskih ugljovodonika jer je u ovom trenutku nemoguće da nadoknadi rusku naftu

Objavljeno:

Cena nafte bi mogla da poraste na 300 dolara po barelu u slučaju zabrane ruskih isporuka, što je malo verovatan scenario.

To je danas izjavio potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

"U slučaju odbijanja naših isporuka, ja kažem da će cena nafte iznositi 300 dolara po barelu, dok neki drugi kažu 500 dolara“, rekao je Novak, prenosi Tas.

Prema njegovom mišljenju, Evropa ne može u potpunosti da se odrekne uvoza ruskih ugljovodonika jer je u ovom trenutku nemoguće da nadoknadi rusku naftu.

Novak je takođe rekao da će Rusija "ako ne bude drugog rešenja, diverzifikovati isporuke na azijska tržiša, koja beleže natprosečan rast".

Dodao je da je ruska vlada naložila da se razmotri da li treba menjati sadašnju izvoznu carinu na naftu u okviru fiskalnog manevra.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Već sam tražio da se preispita trenutna situacija, da se sagledaju sve dobre i loše strane da li treba da promenimo ili zadržimo sadašnji nivo izvozne carine na naftu. Pristup treba da bude veoma izbalansiran. Može doći do gubitaka u budžetu“, rekao je Novak.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.