MISTERIJA TELA IZ SAVE, HRVATSKA POLICIJA ČEKA IDENTIFIKACIJU! Da li je Matej Periš pronađen?
Nestali Matej Periš, Foto: Instagram/pronadjimomatejaperisa, Printscreen Kurir

šok

MISTERIJA TELA IZ SAVE, HRVATSKA POLICIJA ČEKA IDENTIFIKACIJU! Da li je Matej Periš pronađen?

Rezultate obdukcije i identifikacije čeka i hrvatska policija, pošto potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom još traje, saznaje MUP

Objavljeno: 16:43h

Nakon što su mediji objavili da je 24. marta u beogradskom naselju Umka u ulici Dan boraca bb pronađen muški leš u fazi raspadanja privezan za splav, u toku je obdukcija i identifikacija.

Kako su javili, zbog visoke faze raspadanja, identifikacija će morati da sačeka nalaz veštaka.

Nestali Matej Periš
Nestali Matej Perišfoto: Privatna arhiva

Rezultate obdukcije i identifikacije čeka i hrvatska policija, pošto potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom još traje, saznaje MUP.

Dok se identitet zvanično ne utvrdi, policija neće iznositi informacije u javnost.

Podsećamo, Splićanin Matej Periš nestao je u prvim satima 31. decembra kada je napustio Gotik klub. Tog dana Matej i njegovi prijatelji iz Splita stigli su u Zagreb preko dočeka Nove godine i Nove godine, a u Beograd su stigli kombijem koji je jedan od njih prethodno iznajmio u Zagrebu.

Nakon dolaska u Beograd i boravka u privatnom stanu, otišli ​​su na večeru u jedan od Beton Hale barova, a nakon toga nastavili su da provode vreme u gotici. U jednom trenutku Metju je odlučio da napusti klub, ali je ostavio jaknu i novčanik.

Kamere su ga snimile kako trči okolnim ulicama i trenutak kada se spušta na plato kraj Save kod restorana Sava Nova na Savskom šetalištu.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Za policiju je i dalje misterija zašto je Matej napustio klub i šta je bio razlog njegovog odlaska

Ono što je policija uspela da utvrdi jeste da se signal njegovog mobilnog telefona poklopio sa objektom koji je snimljen kako pluta rekom Savom, a snimljen je te kobne noći.

Više od tri meseca za Matejem Perišom tragaju ekipe rečne policije, korišćeni su ronioci i žandarmerija, sonari i dronovi, ali njegovo telo još nije pronađeno.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanovic

Policija u Srbiji je u saradnji sa kolegama iz Hrvatske proverila sve prijave ljudi koji su navodno videli Mateja, ali se ispostavilo da nijedna od njih, nažalost, nije tačna.

U Savi je nedavno otkriveno i telo, ali je obdukcija pokazala da to nije Matej. Zato se sada željno iščekuju rezultati veštačenja tela pričvršćenog za splav.

Slučaj Mateja Periša digao je ceo region na noge, a agonija o njegovom nestanku traje i danas, nešto više od 3 meseca. Za ovaj period, Matej je mogao drastično da promeni svoj izgled, u slučaju da nije upao u Savu kobne noći kako se spekulisalo.

Iako je dosta fotografija bilo dostupno javnosti, da li se i dalje možemo osloniti na njih i koliko su merodavne?

Da bismo dobili odgovor na ovo pitanje, portal Espreso pozvao je stručnjaka iz te oblasti. Sagovornica Espresa bila je Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima koja se kroz svoju karijeru susrela sa raznim situacijama, što nestanaka, što otmica ili kidnapovanja.

Maja Jovanović
Maja Jovanovićfoto: Ana Paunković, Profimedia, Printscreen/Pink

Mi smo govorili o nekim smernicama kada je Matej u pitanju, mnogi su izgubili nadu da će biti pronađen uopšte, ali ne treba da gubimo nadu jer imamo nestale osobe pronađene posle 3, 5 ili više godina. Skoro je bio slučaj u Hrvatskoj kada je čovek pronađen nakon 30 godina u Španiji", priča sagovornica za Espreso.

AKO NEKO ŽELI DA NESTANE, TO ĆE ISPLANIRATI TAKO DA GA NIKO NE PRONAĐE!

"Kada neko želi da nestane, on to isplanira tako da ode i da ga više niko ne pronađe, isto je i sa otmicama, kada se planira otmica, planira se da se oteta osoba nikada ne pronađe. Osoba koja želi da nestane svesno će to uraditi i pronaći će najbolji način da to realizuje, specifična je tematika. Imali smo i slučajeve gde su devojke svesno odlazile u manastir, ali su nestajale od kuće, nikome se nisu javljale, imali smo i da su se osobe krile kod nekoga, mnogo je mogućnosti", kaže Maja Jovanović za portal Espreso.

Muškarcima je lakše da promene lični opis iz nekoliko razloga, Maja nam je objasnila kakve bi promene mogli da uočimo na Mateju, a takođe je i napomenula šta je ono što je za njega karakteristično i nepromenljivo.

"U slučaju Mateja Periša, ako se vodimo vremenom nestanka, prošlo je skoro 4 meseca, ali moramo uzeti u obzir da je muškarcima lakše da promene lični opis. Dovoljno je da pusti kosu, bradu i stavi naočere, to je odmah treća osoba. Međutim, boja očiju koja je kod njega karakteristično plava, a visina od 180 cm su nešto što je karakreristično za njega. Važno je napomenuti još jednu stvar, svaka osoba ima potrebu za osmehom, Matej ima upadljiv razmak između zuba što bi mogao da bude i jedan od najvažnijih detalja da ga identifikujete", zaključuje sagovornica Espresa.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.