OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ALEKSINCU: Uzrok nesreće u kojoj je Gogić izgubio život se utvrđuje
Rasim Ljajić je povređen, a Branko Gogić poginuo u nesreći kod Ražnja, Foto: Beta/ Emil Vas, Printscreen

SAOPŠTENO JE

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ALEKSINCU: Uzrok nesreće u kojoj je Gogić izgubio život se utvrđuje

Kako salje saopštava tužilaštvo, u ovom momentu uzrok nastale saobraćajne nezgode nije poznat

Objavljeno:

Povodom jučerašnje nesreće u kojoj je poginuo predsednik IO Socijaldemokratske partije Srbije Branko Gogić (45) a teško povređen lider ove stranke Rasim Ljajić, oglasilo se aleksinačko Osnovno javno tužilaštvo .

- Obaveštavamo javnost da je oko 8.50 sati došlo do saobraćajne nezgode na državnom putu 1A reda, u saobraćajnoj traci iz smera Beograd aka Nišu u blizini Ražnja, u visini stare ciglane, na taj način što je putničko vozilo marke “Škoda Superb Kvatro”, kojim se prevozio predsednik Socijaldemokratske partije na mestu suvozača, sletelo s kolovoza i prošlo kroz zaštitnu ogradu, nakon čega se prevrnulo pored državnog puta 2A reda broj 158. Na lice mesta zajedno sa pripadnicima MUP –a Policijske stanice Ražanja, izašao je i dežurni zamenik javnog tužioca Janko Dinić ", navode iz OJT i dodaju:

"Nakon izvršenog uviđaja Dinić je utvrdio da je vozilom najverovatnije upravljao direktor preduzeća “Emisiona tehnika i veze”, inače bliski saradnik predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića Branko Gogić kome je na licu mesta konstatovana smrt. Rasim Ljajić je zadobio teške telesne povrede zbog kojih je hitno prevezen u Klinički centar Niš – Odeljenje za reanimaciju gde se trenutno nalazi i čije je stanje, prema poslednjim informacijama, stabilno i nalazi se van životne opasnosti – navelo je aleksinačko OJT.

1 / 4 Foto: KURIR/M.S.

Kako salje saopštava tužilaštvo, u ovom momentu uzrok nastale saobraćajne nezgode nije poznat.

- Izvršen je uviđaj lica mesta i dat je nalog za izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja. Takođe, dežurni zamenik javnog tužioca izdao je nalog za obdukciju leša vozača, pokojnog Branka Gogića u Zavod za sudsku medicine u Nišu. Naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegoo zdravstvenos tanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica naosnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode – zaključilo je OJT Aleksinac u svom saopštenju.

Istraga u ovakvim slučajevima se sprovodi protokolarno s obzirom na to da je vozač, u ovom slučaju Gogić, preminuo pa ne postoji mogućnost podnošenja krivične prijave.

Branko Gogić
Branko Gogićfoto: Print Screen Youtube

Kako se saznaje, toksikološko veštačenje će biti sprovedeno u sklopu kompletne istrage, ali za sada ništa ne ukazuje da je Gogić bio pod dejstvom alkohola za volanom.

Skoro sasvim je isključena mogućnost i analize tehničke ispravnosti vozila, što je takođe protokolarno postupanje u slučaju saobraćajnih nesreća, s obzirom na to da je “škoda superb kvatro” - kojom je Gogić upravljao, potpuno uništena.

Bonus video:

00:49

Ljajić povređen u teškoj nesreći jutros kod Ražnja: Uviđaj je još uvek u toku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.