PROFESOR IZ SMEDEREVA DOBIO KRIVIČNU PRIJAVU! Prišao učeniku, pa ga udario
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

jezivo

PROFESOR IZ SMEDEREVA DOBIO KRIVIČNU PRIJAVU! Prišao učeniku, pa ga udario

Tužilaštvo je pre podnošenja krivične prijave obavilo niz radnji

Objavljeno:

Nakon što je u Smederevu zabeležen težak slučaj fizičkog nasilja od strane nastavnika fizičkog prema učeniku OŠ "Branislav Nušić" iz Smedereva, usledila je krivična prijava protiv njega.

- Policija je u međuvremenu saslušala osumnjičenog nastavnika i juče je protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. U narednom periodu će se u tužilaštvu protiv njega sprovoditi dokazne radnje - navode u Tužilaštvu za Telegraf.rs.

Nastavnik je najpre prišao učeniku, a potom ga povukao snažno, tako da je gotovo pao sa stolice, a onda ga je udario u potiljak. Nastavio je da viče na njega.

Kako nam je ranije kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom. S druge strane, naš čitalac naveo je da ovakvo ponašanje profesora nije novost, ali da deca "ne smeju da reaguju".

Tužilaštvo je pre podnošenja krivične prijave obavilo niz radnji.

- Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je još u petak, odmah po dobijanju informacije, naložilo hitno postupanje Policijskoj upravi u Smederevu i to da se pribavi snimak kritičnog događaja koji je sačinio neko od prisutnih učenika, da se zatim obavi razgovor sa oštećenim učenikom i sa njegovim zakonskim zastupnikom (njegovom majkom), da se učenik odvede lekaru i pribavi medicinska dokumentacija o povredama koje je zadobio, da se obavi razgovor sa direktorom škole, da se od njega zatraži da hitno sazove školski tim za nasilje i obavi razgovor sa pedagogom ili psihologom na okolnosti da li je i ranije bilo prijava učenika protiv navedenog nastavnika, da se identifikuje učenik koji je sačinio video snimak, da se sa njim obavi razgovor (takođe u prisustvu roditelja - jer se radi o maloletnim licima) na okolnost da li se kritičnom prilikom osetio ugroženim, što je sve i urađeno odmah u petak. Takođe je Policijskoj upravi naloženo da obavi razgovor i sa prijavljenim nastavnikom, a zatim protiv njega podnese krivičnu prijavu ovom tužilaštvu za krivično delo nasilničko ponašanje - odgovorili su nam ranije iz smederevskog Osnovnog javnog tužilaštva.

Ministarstvo prosvete uputilo nas je na gradsku prosvetnu inspekciju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.