NASTAVNIK NASRNUO NA UČENIKA U ŠKOLI U SMEDEREVU: Vikao na njega, obarao ga sa stolice i udarao!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Google Maps, Filip Plavčić, Ilustracija

užas u osnovnoj školi

NASTAVNIK NASRNUO NA UČENIKA U ŠKOLI U SMEDEREVU: Vikao na njega, obarao ga sa stolice i udarao!

Kako je kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom

Objavljeno:

Težak slučaj fizičkog nasilja od strane nastavnika prema jednom učeniku OŠ "Branislav Nušić" iz Smedereva zabeležen je prošlog četvrtka na petom času u odeljenju osmog razreda.

Nastavnik je najpre prišao učeniku, a potom ga povukao snažno, tako da je gotovo pao sa stolice, a onda ga je udario u potiljak. Nastavio je da viče na njega.

Od tada i nastavnik i učenik su na bolovanju, a škola je pokrenula postupak koji će dovesti do suspenzije profesora. Procedure su u toku, prenosi Telegraf.

Ono što zabrinjava je činjenica da je nastavnik fizički nasrnuo na učenika koji je sedeo i to pred celim odeljenjem Mada, još nije poznato šta se tačno dogodilo pre sukoba, kao ni šta je usledilo nakon nastanka snimka na času.

Kako je kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom. S druge strane, naš čitalac naveo je da ovakvo ponašanje profesora nije novost, ali da deca "ne smeju da reaguju".

U svakom slučaju, direktor ne opravdava ponašanje koje je na snimku zabeleženo u četvrtak.

- Mi smo napravili akt o suspenziji, ali profesor je na bolovanju, tako da u svakom slučaju ne dolazi na posao. Čeka ga sve ono što je zakonom predviđeno, a to je disciplinski postupak. Šta će tužilac reći, to je posebno - kazao je direktor.

On je dodao i da je povodom ovog slučaja dao i izjavu u policiji.

- Znaju se pravila ponašanja u školi, kako to ide, svako ko tako nešto uradi mora da bude spreman na sankcije, bez obzira što ga je učenik pre toga, prema izjavama nastavnika, vređao psovkama i nazivao pogrdnim imenama. Još nismo u prilici da proverimo izjave oba aktera, jer ne dolaze u školu. Iz izjave učenika odeljenja stoji da je bilo verbalnog sukoba - kazao je direktor.

Majka je učenika, dodaje, vodila lekaru nakon incidenta, pa se on u petak nije pojavio u školi.

- Niko ne opravdava takvu situaciju, bez obzira na uvrede i psovke - podvlači direktor.

Bonus video:

00:15

Tuča kod Meka na Vidikovcu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.