ŠOK OTKRIĆE ČUVENOG DETEKTIVA! Kako da prepoznate da partner želi da vas UBIJE? Postoji jedna ključna stvar za to!
ilustracija, Foto: Profimedia

nasilje u porodici

ŠOK OTKRIĆE ČUVENOG DETEKTIVA! Kako da prepoznate da partner želi da vas UBIJE? Postoji jedna ključna stvar za to!

Prisustvovali ste nasilju, a ništa niste uradili po tom pitanju? To je nedopustivo, na nasilje ne smemo ostati nemi, ne samo na nasilje nad ženama, već na bilo koji vid nasilja, bilo to vršnjačko, nasilje u porodici, na poslu, na ulici..

Objavljeno: 07:51h

Kako prepoznati nevolju koja nam se prilbližava ili koja nam preti na neki način, kako prepoznati da živite sa nasilnikom ili možda potencijalnim ubicom?

Sami smo svedoci nasilja svuda oko nas, zapitate li se koliko puta ste prećutali samo zato što niste hteli da se mešate? Sigurno ste makar jednom čuli komšijsku svađu koja se završila tučom, videli ljude u prolazu ili nešto slično.

Dakle, prisustvovali ste nasilju, a ništa niste uradili po tom pitanju. To je nedopustivo, na nasilje ne smemo ostati nemi, ne samo na nasilje nad ženama, već na bilo koji vid nasilja, bilo to vršnjačko, nasilje u porodici, na poslu, na ulici...

A zašto ne smemo ćutati? Pa zato što jednoga dana to ćutanje može dovesti do tragedije, do toga da nas partner liši života, ili ako se ne radi o vama, liši života nekog vama bliskom. Onda je kasno, u takvim trenucima nema nazad.

Detektiv Braca Zdravković govorio je o tome kako možemo prepoznati da živimo sa psihopatom koja želi da nas ubije. Važno je naglasiti da ubica može biti svako, ali da se nikada ne radi o normalnoj osobi koja je spremna ili koja počini zločin u porodici.

Ovde se radi o ljudima koji ubijaju najboljenije. To su muževi, ljubavnici, braća, očevi. Pre svega, ja sam u praksi imao slučajeva da otac ubije i sina i snaju i sve ostale, a da li je on to nekako pokazivao ranije? Da, on se spremao godinama da to uradi, on je jednostvano bio ne ubilačka, nego atomska bomba, samo je bilo pitanje trenutka kada će on da eksplodira", počinje priču on.

Dalje je podsetio na zločin u okolini Golupca koji se dogodio 2017. godine kada je Božidar Dačić iz sela Barič kod Golupca počinio trostruko ubistvo kada je života lišio svoju suprugu, sina i šuraka, a snaju teško ranio. Na kraju se odvezao do dvorišta crkve i tu pucao sebi u glavu.

Takođe, podsetimo se i masakra u Velikoj Ivanči koji se dogodio 2013. godine kada je Ljubiša Bogdanović ubio 13 ljudi, od kojih prvo svog sina i majku, u suprugu je pucao 2 puta, ali je ona nekim čudom preživela.

Ljubiša Bogdanović
Ljubiša Bogdanovićfoto: Vladimir Šporčić/Nebojša Mandić

Zakucao je na vrata četiri porodice, ubio je šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka. Na kraju krvavog puta vratio se ispred porodične kuće i pucao sebi u bradu, dva dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru.

Slučaj koji je rakođe uznemirio Srbiju desio se 2007. godine u Jabukovcu, kada je Nikola Radosavljević, iz "čista mira" ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe. Uglavnom komšije. Šest jabukovačkih porodica izgubile su toga dana svoje voljene.

Detektiv Braca napomenuo je da je Radosaavljević bio psihijatrijski slučaj, pa nastavio svoje izlaganje.

"Ovde se radi o nečeu drugom, znači čovek je ljubomoran na svoju ženu zato što smatra da ona ima ljubavnika i počinje da priprema plan kako da je ubije. Smišlja savršeno ubistvo da ne bi bio otkriven, međutim, savršenog ubistva nema. Treba samo obratiti pažnju na ponašanje svog supruga, ljubavnika, dečka, šta je to što se naglo promenilo u njemu, a to je izliv neke velike dobrote, izliv velike pažnje. Kada počinju skupi pokloni, kada počinju reči hvale u kafanama za svoju suprugu koju ste juče tukli, nešto nije u redu, nešto se sprema. Te reči hvale su kao grmljavina pred oluju. Ta oluja dolazi i uništava, ne useve, nego živote najmilijih. Obično su to supruge, ljubavnice ili devojke", kaže on i dodaje:

"Muž kada počne ženi da donosi bukete cveća, skupe parfeme, a do juče je ljubav iskazivao pesnicama nešto nije u redu. Treba se zapitati šta se to sprema iza takvog naleta osećanja, a sprema se nešto gadno po vas", kaže detektiv u svojoj emisiji.

"To je ono što treba da vam stavi pozornost da se nešto sa vašim suprugom ili partnerom dešava, a dešava se to da on počinje da priprema vašu likvidaciju na ovaj ili onaj način. Obično se to završava a kraju nekim suludim, manijačkim pirom koji se pretvara u klanicu. Ovo je ipak brdoviti Balkan i ovde se ubistvo ne smatra ubistvom ako se ne overi nožem, sekirom ili macolom. Zato moramo voditi računa i ako vas neko maltretira treba ga odmah prijaviti policiji, ali to se odnosi i na supruga", kaže on i nastavlja:

"Znači, čim počnu batine, maltretiranje to treba prijaviti policiji. Onog trenutka kada isti bude pozvan a informativni razgovor u policiju, on menja svoj način ophođenja prema vama. Zašto? Ubice žena su najveće kukavice, to su ljudi zvani gnjide, oni ne zaslužuju ne samo vas, oni ne zaslužuju nikog, ne zaslužuju ni da žive i ne treba im pružiti šansu da imaju bilo kakvu mogućnost da vam naude, po bilo kom osonovu. Jednu stvar morate shvatiti drage dame, da se ceo svet zasniva na vama. Vi ste te matice koje razvijaju naš sistem koje utiču na naš mozak, na naše kolektivno osećanje za opstankom, za borbom, za razmišljanjem", rekao je Zdravković.

BITANGE TREBA SMESTITI TAMO GDE IM JE MESTO

"Nikada nemojte gledati u svoje cipele, gledajte u zvezde. Samo tako možemo napredovati kao društvo i možemo smanjiti procenat nasilja u porodici, samo vašom saradnjom. Svako nasilje koje muž, ljubavnik, momak primeni prema vama prijavite policiji, budite hrabre i odgovorne. Nemojte ići po sigurnim kućama i bežati od stvarnosti, bitange treba smestiti tamo gde im je mesto, u ludare i zatvore. Pa neka im tamo žestoki momci objasne kako se postupa sa ženama" zaključio je.

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.