GORAN ILIĆ JE BIO PRVI ČOVEK OSUĐEN NA 40 GODINA: Veštaci su utvrdili da je PSIHOPATA, zločin se i dan danas pamti!
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

GORAN ILIĆ JE BIO PRVI ČOVEK OSUĐEN NA 40 GODINA: Veštaci su utvrdili da je PSIHOPATA, zločin se i dan danas pamti!

Ovaj monstrum silovao je i ubio petnaestogodišnju Dušicu I. 4. aprila 2001. godine. Zločin je otkriven kada su leš nesrećne devojčice pronašli psi lutalice

Objavljeno:

Prvi čovek koji je u Srbiji osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, inače, čovek za koga je veštačenjem utvrđeno da je psihopata, bio je Goran Ilić iz sela Parcani kod Ralje.

Ovaj monstrum silovao je i ubio petnaestogodišnju Dušicu I. 4. aprila 2001. godine. Zločin je otkriven kada su leš nesrećne devojčice pronašli psi lutalice.

Znao da je Dušica svakodnevno putovala od Ralje do Beograda u školu, i da je od autobuske stanice pešačila po četiri kilometara do sela Parcani, u kojem je živela sa ocem i tetkom. Ona je bila učenica prve godine Srednje frizerske škole u Beogradu.

On se tog dana prikrao u žbunje, čekajući devojčicu na povratku iz škole, a kada je naišla nasrnuo na nju, udarajući je kamenom u glavu. Dušica se pokušala odbraniti ali uzalud.

Psihopati to nije bilo dovoljno, pa je mrtvu devojčicu silovao, a nakon toga je otišao kući da se presvuče i spere tragove krvi. Telo ubijene devojčice ostavio je pored kanala, a ono je pronađeno na Uskrs 15. aprila 2001. godine.

Kako se pisalo, Ilić se najverovatnije vratio na mesto zločina i tražio sat, koji mu je devojčica otrgla dok se borila sa njim. Nakon toga je otkriven, a zatim uhapšen 19. aprila. Kod Ilića su pronađeni dokazi koji potvrđuju da je izvršio ubistvo. Osim toga, takođe je priznao da je počinio ovaj strašni zločin.

Suđenje za monstruozan zločin

Podsetimo, sudija Zoran Tatalović bio je prvi u Srbiji koji je 31. maja 2002. godine u beogradskom Okružnom sudu izrekao maksimalnu kaznu od 40 godina. Obratio se Iliću i upitao ga:

- Da li ljudski život za vas nešto predstavlja? Nijednog trenutka se niste pokajali niti oborili glavu! Koja kazna, osim maksimalne, postoji za vas? - rekao je sudija.

- Sakriven u žbunju je čekao dete od 15 godina da se vrati iz škole da bi zadovoljio svoju seksualnu strast i pritom je ubio. Prethodno je sa 18 godina ubio i opljačkao ženu. Za to je bio osuđen na 15 godina. Vaša rođena majka je na suđenju rekla da je Dušica bila anđeo i da ste zaslužili da vam sečemo parče po parče ako utvrdimo da ste je ubili! - rekao je sudija strogim i povišenim tonom.

U vreme zločina bio povratnik

Goran je odmalena poznat kao problematična osoba. On je još kao maloletnik zbog više krađa poslat u popravni dom u Kruševcu. Na jednom od dopusta, 19. septembra 1984. godine, na avalskom izletištu Šuplja stena mučki je ubio i dva puta silovao Zoru R. majku dvoje dece.

Za taj zločin bio je osuđen na 15 godina robije, ali je u "Zabeli" ubio zatvorenika i kazna mu je povećana na 20 godina. Posle izlaska iz zatvora, septembra 2000. godine, doselio se kod očuha u selo Parcani i ponovo okrvavio ruke.

Podsetimo, u istom selu na samo 800 metara od mesta ubistva Dušice Ilić, 14. aprila su pronađeni mrtvi Dragana T. (15) iz Parcana i Miroljub A. (52) iz sela Stojnik u opštini Sopot. Na glavi Dragane T. su postojale vidne povrede, a Miroljub je pet metara dalje, bio obešen u šumarku.

Bonus video:

00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.