ONI SU NASTRADALI U RUDNIKU "SOKO"! (FOTO)
Tuga do neba, Foto: Facebook, jppeu.rs

TUGA

ONI SU NASTRADALI U RUDNIKU "SOKO"! (FOTO)

Nesreća se dogodila jutros u šest sati, a do incidenta je najverovatnije došlo zbog eksplozije metana, nakon čega se deo jame obrušio

Objavljeno: 11:42h

U nesreći koja se dogodila jutros oko 4 časa, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo osam rudara.

Najmlađi poginuli rudar imao je svega 31 godinu. Nastradali su rudari Zlatković Darko (1979), Nenad Trivunac (1985), Petrović Petar (1991), Grujić Radovan (1975), Čokirilo Branko (1966), Branislav Zlatanović (1967), Živković Bratislav (1963) i Stajić Bojan (1988).

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je danas da je, posle nesreće koja se dogodila u rudniku "Soko" kod Sokobanje, u toj zdravstvenoj ustanovi do sada hospitalizovano dvoje rudara, koji imaju prelome grudnog koša.

1 / 4 Foto: Facebook

U Opštoj bolnici Aleksinac zbrinuto je 18 rudara, od kojih trojica imaju teške povrede ali nisu životno ugroženi.

- Njih troje imaju teže povrede, prelome ruku i rebara. Još uvek nije poznato koliki je ukupan broj povređenih, jer mnogi nisu dovezeni do ustanove jer imaju lakše povrede - rekao je Goran Vidić, direktor bolnice.

Dvoje povređenih rudara je prebačeno u Klinički centar Niš, a očekuje se transport još njih.

Podsetimo, nesreća se dogodila jutros u šest sati, a do incidenta je najverovatnije došlo zbog eksplozije metana, nakon čega se deo jame obrušio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.