OVO SU KLJUČNI DOKAZI DA TELO IZVUČENO IZ SAVE NIJE MATEJ PERIŠ! Evo kako su prepoznali to!
Matej Periš, Foto: Stefan Stojanović

POTRAGA U TOKU

OVO SU KLJUČNI DOKAZI DA TELO IZVUČENO IZ SAVE NIJE MATEJ PERIŠ! Evo kako su prepoznali to!

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktično u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu

Objavljeno:

Iako hrvatska policija nije primila zvanično obaveštenje od kolega iz Srbije, iz izvora bliskih istrazi hrvatski mediji saznaju da telo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš, 27-godišnji Splićanin koji je nestao pre tačno tri meseca, 31. decembra prošle godine.

Telo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su delovi odeće, crna trenirka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o nestalom Mateju Perišu koji je, kako se vidi na poslednjim snimcima nadzornih kamera, trčao u tamnoj majici kratkih rukava i svetlim patikama.

Iste takve patike imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktično u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko 2 sata iz zasad nepoznatog razloga napustio klub Gotik u kojem je bio sa svojim društvom iz Splita.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanovic

Poslednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući nekoliko snimaka nadzornih kamera i signale mobilnog, istražitelji su zaključili da se objekat koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobilnog Mateja Periša i da se taj signal gubi negde kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo.

- Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje verujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevu nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo odgonetnuti što se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub - rekao je Matejev otac Nenad.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espres /Jutarnji )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.