ODLOŽENO SUĐENJE ESTRADNOM MAKROU: Maksimović ponovo pred sudom u maju!
Mihailo Maksimović, Foto: Espreso/V.G

najpoznatiji marko

ODLOŽENO SUĐENJE ESTRADNOM MAKROU: Maksimović ponovo pred sudom u maju!

Maksimović je svojevremeno priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi

Objavljeno:

Zbog izostanka tri oštećene devojke danas je u Višem sudu u Beogradu za 19. maj odloženo suđenje Mihailu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Millenkoviću, optuženim za posredovanju u tzv. elitnoj prostituciji.

Oštećene devojke se nisu pojavile na pretresu, a njihova pravna zastupnica je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju da su bolesne.

Maksimović je svojevremeno priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, ali je kao i brat negirao trgovinu ljudima koja im se takođe stavlja na teret.

Prvi balkanski makro Mihailo Maksimović javno je progovorio na temu prostitucije i tom prilikom gostovao u redakciji Espresa, gde smo sa njim otvoreno razgovarali o najkontroverznijim pričama kako iz njegove nedavno objavljene knjige, tako i o temema iz privatnog života, o kome je PO PRVI PUT odlučio da progovori upravo pred našim kamerama.

Mihailo Maksimović
Mihailo Maksimovićfoto: Zorana Jevtić

Polazeći od naziva knjige "Mnoga lica Marije Magdalene", na samom početku zanimalo nas je ko su zaista te devojke u našem društvu.

- One su u našem društvu grešnice, iskompromitovane žene, sa lošom prošlošću, pogrešnom seksualnom orijentacijom i žene nižeg sloja društva, iako su u nekim krugovima pozicionirane kao viši sloj. U elitnoj prostituciji one su na visokom nivou, u bundama i skupim automobilima, jedu po luskuznim restoranima i putuju na otmena mesta, a opet se osuđuju i smatraju se građanima drugog reda jer se bave nečim nelegalnim i nemoralnim. Devojka koja nema potrebe da ulazi u prostituciju, ona nikad ne ulazi. Ona koja je materijalno obezbeđena i ima ljubav roditelja, nema tu potrebu. Verujem da je polovina odrasle muške populacije bar jednom imala kontakt sa prostitutkama, ali ih je strah da priznaju iz razloga jer je to prekršajno delo, i javnost bi ih osudila zbog seksualnih odnosa, što je prosto neverovatno.

Osvrnuli smo se i na vreme koje je Maksimović proveo u zatvoru i pitali ga šta mu je, u tom periodu, najteže palo.

- Teško mi je palo što sam optužen za delo trgovine ljudima, i mislim da to nije bilo pravedeno prema meni i mom načinu rada, ali sam delom i zahvalan jer me je to navelo da se dobro preispitam i pomoglo da iz svega toga izađem kao bolji čovek. Sve to kroz što sam prošao mi je jako pomoglo, sa knjigom kao krunom mog rada posle 15 godina u tome, i bez zatvora ne bi bilo ni mog javnog govora na tu temu. Materijal koji iznosim kroz knjigu i moje nastupe je koristan i za same devojke, ali i naše društvo. Prostitucija je vezana za seksualne odnose, a oni su nešto nezaobilaznu u našem životu, tako da je odnos prema seksu usko vezano za pitanje prostitucije, te otvaranje ovog pitanja može da dobije i širi kontekst.

Mihailova knjiga
Mihailova knjigafoto: Espreso/V.G

Mihailo je pred našim kamerama EKSKLUZIVNO otkrio i odakle je potekla njegova želja za pisanje knjige o prostituciji!

- Baveći se tim poslom i tokom držanja sastanaka sa devojkama firme svakog meseca, došao sam na ideju da bi bilo praktično da napišem priručnik za visoku prostituciju, i da podelim svakoj od njih, ali iz straha da to ne bi iscurilo u javnost, tada sam odustao od te ideje. Jedan prijatelj me je nagovarao da napiše knjigu u moje ime dok sam se bavio tim poslom, ali smo i od toga odustali. Kada su mediji počeli da bruje o mom hapšenju, postalo mi je logično da napišem knjigu, s obzirom da sam već tada znao da neću nastaviti sa tim poslom. U tome je najviše prelomila optužba za teško krivično delo, i rekao sam sebi da se više ne želim baviti time.

Bonus video:

00:30

Božidar Stolić stiže u Specijalni sud

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.