NENAD PERIŠ JE MORAO DA SE VRATI U SPLIT! Otkriven PRAVI razlog
Nenad Periš, Foto: Printscreen / Prva.rs

POTRAGA U TOKU

NENAD PERIŠ JE MORAO DA SE VRATI U SPLIT! Otkriven PRAVI razlog

Vremenom su se pojavile razne teorije kako u regionalnim tako i u srpski medijima

Objavljeno:

Nenad Periš gostujući u beogradskim medijima rekao je da se vratio u Split nakon što je mesecima boravio u Beogradu.

Podsetimo, njegov sin Matej Periš nestao je u zoru 31. decembra. prošle godine u Beogradu. Bio je sa društvom u noćnom klubu Gotik, a zatim mu se izgubio svaki trag. Tri meseca kasnije niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je Periš ušao u Savu, sigurnosne kamere su u kobnoj noći snimile njegovo kretanje po ulicama, ali ključan trenutak ne.

Vremenom su se pojavile razne teorije kako u regionalnim tako i u srpski medijima, pa je tako Matej navodno viđen u inostranstvu i po Beogradu, ali svi ovi navodi nikada nisu potvrđeni kao istiniti, a otac nestalog mladića iz Splita rekao je da izuzetno veruje srpskoj policiji i načinu na koji traga za Matejom.

Nenad sa sinom
Nenad sa sinomfoto: Printscreen/Instagram/pronadjimomatejaperisa

Inače, kao razlog povratka u rodno mesto Nenad je rekao da je potreban svojoj porodici, kako bi pokušali da se svi zajedno vratili životu kakvim su živeli pre velike nesreće koja ih je zadesila, odnosno od momenta nestanka njegovog sina Mateja Periša.

- Morao sam da idem kući. Porodica mi je tu, moja ćerka, morao sam da se vratim da pokušam da nastavim život kakav je nekada vodio Nenad Periš. Samo, više nikada neće biti isti Nenad Periš, to je drugi čovek. Srce mi je ostalo uz sina, u Beogradu, u koji ću se vratiti da nastavim da tražim svog Mateja.

U kontaktu sam sa srpskom policijom koja je, moram još jednom da naglasim, uradila veliki posao više nego profesionalno. Učinili su sve da pronađu Mateja, ali za sada, nažalost, nemamo novih informacija - rekao je Periš.

Podsetimo, Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, smatra da se Matej Periš ne nalazi u vodi i da je živ, a navodi da postoji velika mogućnost da je negde zatočen.

Splićanin Matej Periš, podsetimo, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra i od tada mu se gubi svaki trag. Spekulacije su bile, na osnovu snimaka sa nadzornih kamera, da je završio u Savi, ali za to postoji sve manja mogućnost.

- Slučaj treba da bude završen. Ne možemo više od dva meseca da držimo policiju i da tražimo. Moje mišljenje, ali i mišljenje onih koji rade taj posao više od mene, jeste da se on više ne nalazi u vodi. Otišao je autom u nekom pravcu, a da li ga neko drži zatočenog ili je nešto drugo, to ne znam, ali su se pojavljivale svakakve spekulacije o tome da je bio u Nemačkoj ili već gde. Meni bi bilo draže da je ova varijanta. Sve su varijante teške za roditelje - naveo je Marković.

1 / 5 Foto: Mup, Printscreen

Marković tvrdi da je za sada prekinuta istraga za nestalim Splićaninom.

- Mislim da je za sada prekinuta istraga. Ne možemo da uznemiravamo policiju samo da tražimo Periša - rekao je Marković.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, je rekao da neće angažovati privatne detektive kako bi eventualno pokrenuo privatnu istragu u cilju Matejevog pronalaska jer veruje da srpska policija dobro radi svoj posao.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.