OVAKO SADA IZGLEDA LEGIJINA PRVA ŽENA! Malo ko zna da je baš od nje uzeo prezime, a evo i zašto!
Legija, Foto: Printscreen/Youtube

NESTVARNo lepa žena

OVAKO SADA IZGLEDA LEGIJINA PRVA ŽENA! Malo ko zna da je baš od nje uzeo prezime, a evo i zašto!

Legija i Maja Luković upoznali su se u Erdutu 1992. godine

Objavljeno:

Nekadašnji komandant rasformirane jedinice Crvenih beretki Legija, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rođen je 15. marta 1968. u Beogradu kao Milorad Ulemek od oca Milana, podoficira JNA, i majke Natalije, domaćice, poreklom iz sela Pecka na Kordunu u Hrvatskoj.

Maja Luković, prva žena Milorada Ulemeka Legije, rođena je u Kanadi, gde se preselila posle kraha braka sa Legijom, s kojim ima ćerku. Tamo je čak pomalo i glumila u pozorištu i bila aktivna i u srpskoj zajednici u Kanadi. Učestvovala je i u organizovanju raznih druženja za naše ljude koji tamo žive, pa je jednom recitovala i stihove za Dan zaljubljenih što su zabeležile i Novine iz Toronta koje izlaze na srpskom jeziku.

Legija i Maja Luković upoznali su se u Erdutu 1992. godine, prema podacima koji se mogu pročitati, a venčali su se dve godine kasnije. Kumovi su im bili Željko Ražnatović Arkan i prijateljica.

- Milorada sam upoznala u Erdutu 1992. godine, kada sam kao novinar kanadske televizije došla da izveštavam o događajima u Jugoslaviji. Ljubav između nas je naprosto buknula. Bilo je to ljubavno ludilo, svi su znali koliko se Milorad i ja volimo. Venčali smo se 1994. Kumovi su bili moja prijateljica Sandra i Željko Ražnatović Arkan - izjavila je Maja Luković 2004. godine, prenose mediji godinama unazad.

- Kada sam ušla u sedmi mesec trudnoće, Milorad mi je naredio da idem u Toronto da se porodim. Kad je Nikolija rođena, krajem 1998, zvao je po pet puta dnevno i govorio: "Ljubavi, ljubavi, kako ste mi?". Međutim, dve nedelje posle ćerkinog rođenja poručio mi je da ne želi više da ima porodicu. Žao mi je što je dobar čovek Milorad Luković postao loš čovek Milorad Luković. Takvog, dobrog Milorada ja ću uvek voleti, ali tog Legiju uopšte ne poznajem - rekla je u jednom intervjuu Maja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Međutim, ono što je neobično jeste da je Ulemek po venčanju odmah uzeo Majino prezime Luković, koje je vratio posle razvoda sa njom.

Tek nekoliko muškaraca tokom godine odluči se da, kada sklopi brak sa suprugom, umesto svog, uzme ženino prezime. Razlozi su uglavnom praktični, a iako je broj onih koji se na to reše mali, smatra se da je to, ipak, napredak.

- Ne dešava se često da muškarci preuzmu ženino prezime, mada je ovih dana već bilo dva slučaja. Običaj je da žena uzme muževljevo prezime, a muškarci menjaju svoje samo iz nekih drugih, praktičnih razloga. Ipak, iako se sve češće događa, nije uobičajeno - kaže Snežana Lakčević, šef odseka Zvezdara, u Sektoru za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izbornih prava grada Beograda.

Muškarci će svoje prezime promeniti tek ukoliko im to predstavlja olakšanje zbog papirologije ili ukoliko, primera radi, zajedno sa svojom ženom poseduje firmu.

Praksa pokazuje da će muškarac posegnuti za ženinim prezimenom i ukoliko je njena familija imućnija. Neki muškarci, sa druge strane, na ovaj način pokušavaju da "prevare" zakon, nadajući se da će promenom prezimena izbeći neku zakonsku obavezu. Međutim, to im skoro nikad ne uspeva.

Nikolija Luković, ćerka Maje Lukovića i Milorada Ulemeka Legije, izrasla je u pravu lepoticu.

1 / 3 Foto: facebookscreen

O ovoj devojci se najviše pisalo 2014. godine, kada je na kratko nestala u Torontu, ali je i pronađena nakon kraće policijske potrage. Navodno je pronađena u spavaćoj sobi školske drugarice, i to tek kada je lociran njen mobilni telefon.

- Policija je saznala da je telefon ugasila u kući drugarice sa kojom je dogovorila sastanak. Čim su je legitimisali, pozvali su majku. Ona je reagovala mirno, rečima: „Dobro je, dve noći nisam spavala“ i otišla po devojčicu. Majka je insistirala da zbog medijske gužve devojčica bude smeštena prvo kod njene sestre, a Nikolija je odbila razgovor sa psihologom misleći da to nije potrebno - rekao je tada Blagoja Ristić, u tom momentu direktor "Srpske televizije" u Torontu.

Inače, Milorad Ulemek Legija bio je prvenstveno u braku sa Majom Luković, novinarkom rođenom u Kanadi, ali je nakon okončanja ovog braka, tokom kojeg je, a i godinama kasnije nosio njeno prezime, stupio u vanbračnu vezu sa Aleksandrom Ivanović.

Legijina druga žena Aleksandra
Legijina druga žena Aleksandrafoto: Dragana Udovičić

Ko je Aleksandra?

Aleksandra je završila Višu školu u Beogradu. Bila je u braku sa Nebojšom Đorđevićem Šucom, znamenitim članom Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovica Arkana, koji je ubijen 12. oktobra 1996. pred svojom kućom u Zemunu.

Zanimljivo je da je imala dve firme, i da su obe zatvorene, a sada navodno živi od izdavanja kuće na Ceraku.

Bila je vlasnica agencije za obezbeđenje, u kojoj su radili uglavnom bivši pripadnici "beretki", a propao joj je izdavački posao, gde je uglavnom objavljivala knjige svog nevenčanog supruga.

Nakon što je krenulo suđenje Legiji, bila je pod policijskim obezbeđenjem, zajedno sa decom, ali se kasnije preselila u Francusku. Pisalo se i da živi u luskuznom Sen Tropeu, a da joj finansijski pomažu Legijini kumovi i prijatelji.

Postoji i zanimljiva teza o tome da se predao policiji zbog svađe sa njom, a da je jednom prilikom zamalo uhapšen zbog nje.

Bonus video:

00:13

KRAJ DRAME NA KONJARNIKU: Hitna pomoć ukazuje muškarcu medicinsku pomoć nakon njegove predaje policiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.