MLADIĆI ZAROBLJENI NA GOLIJI, SPASIOCI RADE SVE KAKO BI IM DOPREMILI HRANU: Angažovana i teška mehanizacija
Ilustracija, Foto: Rina

TEŠKA SITUACIJA

MLADIĆI ZAROBLJENI NA GOLIJI, SPASIOCI RADE SVE KAKO BI IM DOPREMILI HRANU: Angažovana i teška mehanizacija

U zaseoku Daničnjak u snežnim nanosima ostali su mladići do kojih su se nakon višečasovne borbe probile ekipe Civilne zaštite i dopremile im neophodne namirnice

Objavljeno:

Iako bar kalendarski do proleća brojim sitno, iz pojedinih delova Zapadne Srbije stižu prizori kao da je decembar. Na Goliji je trenutno zavejan put koji vodi prema Novom Pazaru, a kritična deonca Preko Brdo - Odvraćenica neprohodna je za saobraćaj. Snežni smetovi dostižu visinu od nekoliko metara, a jak vetar i dalje otežava posao putarima.

- Nakon prestanka padavina mehanizacija je upućena na teren, putari kao i tokom čitave zimske sezone nadljudskim naporima se bore sa ogromnim snežnim nametima i trudimo se da koliko smo u mogućnosti put osposobimo. Ogromne količine snega ovde nisu nikakva retkost, a snežnih padavina na Goliji nije bilo samo u avgustu mesecu. Za sve one ljubitelje adrenalina još jedan apel da ne kreću na put ovom deonicom, jer ako u drugim delovima zemlje samo počne da pada kiša na ovoj planini verovatno je mećava - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

Osim ove deonice koja prolazi ispod najvišeg vrha Golije, svi putevi prvog prioriteta na teritoriji opštine Ivanjica su prohodni, ali u pojedinim zaseocima postoji par putnih pravaca koji su i dalje odsečeni od centara mesnih zajednica. U zaseoku Daničnjak u snežnim nanosima ostali su mladići do kojih su se nakon višečasovne borbe probile ekipe Civilne zaštite i dopremile im neophodne namirnice, a očekuje se da će put biti prohodan u narednih 48 sati.

Golija
foto: RINA

- Radi se o jako teškom terenu, u pitanju je makadamski plnaninski put. Ekipe i mehanizacija su upućene na taj teren i čine sve da osposobe putni pravac, kako bi mladići koji su ostali zavejani mogli normalno da funkcionišu. Dopremljene su im neophdone namirnice i ekipe Civilne zaštite su u kontaktu sa njima. Očekujemo da će put do njih uskoro biti potpuno prohodan. Sve deonice se čiste po prioritetima, saobrćaj na svim magistralnim i državnim putevima koji prolaze kroz našu opštinu odvija se nesmetano - rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Martovski sneg zadao je velike probleme i meštanima novovaroških sela, mećava na planini Zlatar odsekla je nekoliko loklanih putnih pravaca. Mehanizacija je na terenu i pokušava da se probije kroz snežne nanose. Ukoliko ne bude novih padavina ukidanje vanredne situacije koja je proglašena na teritoriji četiri mesne zajednice očekuje se nardnih dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.