CRNI BARJAK VIORI SE NA ŠKOLI U SUBOTICI ZBOG MRTVE TINEJDŽERKE: Poznanici kažu da je imala težak život
Devojka koja se ubila, Foto: Facebook

tuga do neba

CRNI BARJAK VIORI SE NA ŠKOLI U SUBOTICI ZBOG MRTVE TINEJDŽERKE: Poznanici kažu da je imala težak život

Nakon četiri dana potrage, telo devojčice pronađeno je pored puta u blizini škole

Objavljeno: 15:38h

Crni barjak danas se viori na Srednjoj medicinskoj školi u Subotici u koju je išla sedamanestogodišnja devojčica koja je juče pronađena mrtva. Kako se sumnja tinejedžerka, koja je živela u hraniteljskoj porodici, najverovatnije je izvršila samoubistvo, međutim to tek treba da potvrdi obdukcija.

U Srednjoj medicinskoj školi u Subotici, na kojoj se vijori crni barjak zbog tragedije, kažu da čim se čulo za V. nestanak svi njeni školski drugari odmah su krenuli u potragu za njom.

Nažalost, nakon četiri dana potrage, telo devojčice pronađeno je pored puta u blizini škole.

Kako pojedini beogradski mediji navode, i majka nesrećne devojčice sebi je pre nekoliko godina oduzela život, a o tinejdžerki je brinula hraniteljska porodica jer otac nije imao uslova da bude kod njega.

Telo je odneto na obdukciju u Novi Sad. Istraga nadležnih će dati bar neke konkretne odgovore.

Slučaj je sam po sebi vrlo kompleksan jer se radi o detetu koje je promenilo dve hraniteljske porodice, javno govorilo o tome da sebe vidi "dva metra ispod zemlje" - te se postavlja pitanje da li je ova tragedija mogla biti sprečena?

Poznanici kažu da je ona i ranije imala suicidne misli, o čemu je i govorila na svom nalogu na društvenoj mreži TikTok, te da se lečila na dečijoj psihijatriji.

Tinejdžerka je nestala u petak u prepodnevnim časovima, a istog dana njen mobilni telefon je lociran u blizini tehničke škole "Ivan Sarić", koja se nalazi u samom centru grada.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video:

02:27

Otac osumnjičenog za ubistvo: Moj sin je iz samoodbrane uzeo nož

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.