IZVRŠEN INSPEKCIJSKI NADZOR U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD U SUBOTICI! Tiče se samoubistva tinejdžerke
Devojka koja se ubila, Foto: Printcreen/Facebook/VESNA BOJANIC

tragedija

IZVRŠEN INSPEKCIJSKI NADZOR U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD U SUBOTICI! Tiče se samoubistva tinejdžerke

V. N. V. (17) pronađena je mrtva, a na telu nije bilo tragova nasilja

Objavljeno:

Telo tinejdžerke V. N. V. (17) iz Subotice za kojom se tragalo nekoliko dana, pronađeno je u utorak oko 9 časova, a kako je policija izvestila, nema tragova nasilja, te se pretpostavlja da je devojčica izvršila samoubistvo.

Posle saznanja o nestanku maloletnice, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, izvršio je vanredni inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad u Subotici i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u ovom gradu.

- Posle izvršenog inspekcijskog nadzora u ovim ustanovama socijalne zaštite, može se konstatovati da je postupano u skladu sa propisanim procedurama vezanim za hraniteljsku zaštitu iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite - navodi se u saopštenju.

S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon dobijanja izveštaja Policijske uprave Subotica i drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje.

Kako je ranije objavljeno, ona je nestala u petak oko 13 sati.

Živela je u hraniteljskoj porodici i njena hraniteljka je izjavila da je Valentina rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje.

- U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag – rekla je zabrinuta hraniteljka.

Ona je ispričala da je devojčica je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice.

- Imala je veoma traumatično detinjstvo, a ja sam čista srca želela da joj pomognemo. Nikakvih problema nismo imali sa njom iako me je više puta slagala za mesec dana, koliko je kod nas.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video:

00:20

Sudar automobila i tramvaja kod Sajma

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.