KINESKI DRŽAVLJANIN UHVAĆEN NA AERODROMU: Pokušao da prokrijumčari satove vredne više od 12.000 evra! (FOTO)
Jedan od zaplenjenih satova, Foto: Uprava carine

DRAMA NA AERODROMU

KINESKI DRŽAVLJANIN UHVAĆEN NA AERODROMU: Pokušao da prokrijumčari satove vredne više od 12.000 evra! (FOTO)

Prilikom pregleda carinici su u njemu pored garderobe pronašli i dve prazne kutije dva muška ručna časovnika robnih marki ''kartije'' i ''omega''

Objavljeno:

Carinici su 8. marta 2022. godine na Aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog putnika da u rancu prokrijumčari dva muška sata, čija je vrednost procenjena na više od 12.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, nemenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 36-godišnji kineski državljanin, koji je doputovao letom iz Milana.

Mada je prilikom susreta sa carinicima potvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, njegov kofer je skeniran, a potom i detaljno pregledan.

Prilikom pregleda carinici su u njemu pored garderobe pronašli i dve prazne kutije dva muška ručna časovnika robnih marki ''kartije'' i ''omega''.

1 / 6 Foto: Uprava carine

Oba časovnika su, zajedno sa originalnim računima, ubrzo pronađena među sitnicama u rancu koji je putnik nosio na leđima.

Neprijavljeni satovi biće zadržani do okončanja prekršajnog postupka, koji je pred nadležnim sudom pokrenut protiv putnika.

Kako su skupi satovi, nakit i novac najčešće predmet prekršaja na ovom prelazu, podsećamo, da su prilikom ulaska u našu zemlju, putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kao i svaki novčani iznos koji premašuje 10.000 evra.

Podsetimo, carinici su 25. februara 2022. godine na prelazu Batrovci sprečili pokušaj jednog putnika da u ličnom prtljagu prokrijumčari srebrni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 7.000 evra.

Bonus video:

00:20

Sudar automobila i tramvaja kod Sajma

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.