MALI SAOPŠTIO DETALJE: Evo ko će moći da dobije novih 100 evra državne pomoći!
Siniša Mali/Ilustracija, Foto: Profimedia / Printscreen

dodatno

MALI SAOPŠTIO DETALJE: Evo ko će moći da dobije novih 100 evra državne pomoći!

Ministar je naveo da je države želela da pokaže ne samo koliko su joj mladi važni, već i da pokaže snagu svojih finansija i dobro stanje u državnoj kasi

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će pravo na dodatnu pomoć od 100 evra u junu imati mladi koji do kraja maja budu napunili 16 godina, kao i oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije. Mali je danas u Skupštini Srbije najavio da građani stari od 16 do 29 godina mogu očekivati uplatu 1, 2. ili 3. juna.

"Onih 1.059.411 mladih koji su se već prijavili, nema potrebe ponovo da se prijavljuju, a svi koji u medjuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo, treba da se prijave između 16. i 31. maja", rekao je Mali.

Ministar je naveo da je države želela da pokaže ne samo koliko su joj mladi važni, već i da pokaže snagu svojih finansija i dobro stanje u državnoj kasi.

Dodao je da je Srbija izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno 18 odsto BDP-a da pomogne privredi i gradjanima u vreme pandemije.

1 / 3 Foto: Profimedia

Mali je naveo da je prošle nedelje isplaćeno po 20.000 dinara najstarijim sugrđanima, kao zahvalnost za podršku u vreme reformi.

Na početku sednice, ministar finansija zahvalio je poslanicima Srpske napredne stranke na ideji da (na praznik Svetog Trifuna i Svetog Valentina) svim koleginicama poklone cveće, čime su im, kako je rekao "zahvalili na energiji i posvećenosti" u ovom skupštinskom sazivu.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio je da će ova sednica biti završena do 15 časova, kada bi trebalo da počne sledeća skupštinska sednica.

Glasanje planirano za 17.00 časova, i time će, kako je rekao Dačić, biti završen rad skupštine u ovom sazivu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.