DANAS LEŽE NOVAC NA RAČUNE, POČINJE ISPLATA 100 EVRA: U dva klika dođite do svog NOVCA
Novac, Foto: Profimedia, Printscreen

PROVERITE RAČUN

DANAS LEŽE NOVAC NA RAČUNE, POČINJE ISPLATA 100 EVRA: U dva klika dođite do svog NOVCA

Danas će novac biti uplaćen na 300.000 računa.

Objavljeno: 10:44h

Danas će novac biti uplaćen na 300.000 računa.

Počinje isplata novčane podrške mladima od 16 do 29 godina. Za isplatu od 100 evra odnosno 11.758 dinara, prijavilo se 1.019.796 mladih. Danas će novac biti uplaćen na 300.000 računa.

Obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije ministar finansija Siniša Mali rekao je da Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina.

1 / 4 Foto: idp.trezor.gov.rs/printscreen

U pitanju je mnogo lakši način nego da svakodnevno obilazite šaltere banaka. "Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili", rekao je Mali. Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

"Upravo taj broj govori koliko smo pogodili u metu kada smo definisali ovu vrstu pomoći mladima. Drago mi je da se stvorila jedna lepa stmosfera, što se videlo na isntagramu po reakcijama mladih", rekao je Mali gostujući na TV Prvoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.