Evo gde možete platiti porez na imovinu bez provizije
Ilustracija, Foto: Nemanja Pančić

Usluga je dostupna u celoj Srbiji

Evo gde možete platiti porez na imovinu bez provizije

Prema Zakonu o porezima na imovinu, poreskim obveznicima je propisana obaveza plaćanja poreza na imovinu u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne fiskalne godine sve do dobijanja rešenja o utvrđivanju poreza za tekuću fiskalnu godinu

Objavljeno:

Uprava za trezor podsetila je danas građane da prva rata poreza na imovinu građana za 2022. godinu dospeva na naplatu u ponedeljak, 14. februara, i da je plaćanje poreza bez provizije moguće obaviti samo na šalterima te institucije.

Kako je saopšteno iz Uprave, plaćanje poreza na imovinu bez provizije je dostupno građanima u celoj Srbiji kroz rasprostranjenu mrežu Uprave za trezor, koju čine 34 filijale i 110 ekspozitura u gotovo svakoj opštini i gradu u zemlji.

1 / 4 Foto: Profimedia

Iz Uprave za trezor ističu da je na njenim šalterima moguće obaviti i plaćanje ostalih mesečnih računa i dažbina potpuno besplatno ili uz najnižu proviziju i pozivaju sve građane da koriste ovu pogodnost.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, poreskim obveznicima je propisana obaveza plaćanja poreza na imovinu u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne fiskalne godine sve do dobijanja rešenja o utvrđivanju poreza za tekuću fiskalnu godinu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.