PROVERITE SVOJE RAČUNE, DANAS JE POSLEDNJI DAN ISPLATE: Još jedan deo mladih će dobiti 100 evra
Novac, Foto: Profimedia, Printscreen

PARE

PROVERITE SVOJE RAČUNE, DANAS JE POSLEDNJI DAN ISPLATE: Još jedan deo mladih će dobiti 100 evra

Ministar Siniša Mali je istakao da je za deceniju buto društveni proizvod Srbije porastao sa 33 na 50 milijardi evra

Objavljeno:

Drugog dana isplate finansijske podrške mladima, novac je u sredu legao na račune 360.000 prijavljenih. Danas će pomoć dobiti svi preostali sugrađani. Prvog dana 100 evra je stiglo do 340.000 mladih.

Finansijsku podršku države ovog puta dobijaju građani Srbije starosti od 16 do 29 godina. Pravo imaju i prijavilo se njih ukupno 1.059.411 mladih.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Prijavilo se njih 1.019.796 i još 39.615 je primalaca novčane socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija koji se nisu prijavljivali - objasnio je ministar finansija Siniša Mali. - Dakle, prijavio se svako ko je želeo, i ta brojka nam govori koliko je ova mera bila opravdana. To je važno, ne samo zbog optimizma koji smo kreirali među mladima, nego i što će novac koji im dajemo potrošiti u Srbiji. Mi ćemo kroz porez na dodatu vrednost deo novca dobiti nazad u budžet. U okviru mera pomoći isplaćivali smo minimalne zarade, svim punoletnim građanima po 100 evra, uveli smo garantne šeme da obezbedimo likvidnost za našu privredu...

Prošle godine u Srbiju je stiglo 3,9 milijardi evra stranih direktnih investicija.

- Imamo više investicija nego sve zemlje u regionu Zapadnog Balkana zajedno, apsolutno dominiramo i to je rezultat brze reakcije u doba pandemije - smatra Mali. - Stvorili smo kredibilitet i poverenje među investitorima, jer se u doba ove krize jasno pokazalo kako neke zemlje mogu brzo i efikasno da reaguju, a da druge nemaju kapacitet za to.

BDP PORASTAO

Ministar Siniša Mali je istakao da je za deceniju buto društveni proizvod Srbije porastao sa 33 na 50 milijardi evra.

- Mi smo za deset godina stvorili oko 20 milijardi evra i to raste - kaže Mali. - Bruto društveni proizvod jedne zemlje je jedino objektivno merilo bogatstva nacije, a taj iznos raste svake godine.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.