PROVERITE VAŠE RAČUNE: Još 360.000 mladih danas dobija 100 evra!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

isplata novčane pomoći

PROVERITE VAŠE RAČUNE: Još 360.000 mladih danas dobija 100 evra!

Oni koji žele da provere u kom je statusu njihova prijava i da li su sve podatke uneli kako treba to mogu učiniti na sajtu Uprave za trezor

Objavljeno:

Uprava za trezor isplatiće danas po 100 evra u dinarskoj protivrednosti za 360.000 mladih, a sutra za još oko 320.000, od ukupno 1.019.796 koliko ih se prijavilo za državnu pomoć u vreme pandemije korona virusa.

Isplata novčane pomoći počela je juče, a u prvoj grupi od 340.000 bili su korisnici socijalne pomoći i građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne.

Za ovaj vid pomoći mogli su da se prijave mladi od 16 do 29 godina, to je učinilo njih 1.019.796, a kao ni kod prethodnih slučajeva isplate državne pomoći ne postoji poseban redosled uplate.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je ekonomski ova pomoć potpuno opravdana, jer se taj novac vraća u ekonomske tokove, što je i bila namera Vlade.

"Mi ćemo do poreza na dodatu vrednost deo tog novca vratiti u budžet, a s druge strane smo u tom delu građana Srbije od 16 do 29 godina koji je za nas veoma važan stvorili jednu dozu optimizma i odgovornosti prema državi, s obzirom na pomoć koju država pruža i pokazali još jednaput snagu naših javnih finansija i da smo tu kada treba pomoći", rekao je ranije Mali.

Oni koji žele da provere u kom je statusu njihova prijava i da li su sve podatke uneli kako treba to mogu učiniti na sajtu Uprave za trezor.

Na linku https://idp.trezor.gov.rs/ nalazi se opcija "Provera statusa prijave", gde nakon biranja te opcije možete uneti JBMG i broj lične karte i nakon toga videti u kom je statusu prijava.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.