MINISTAR MALI POTVRDIO: Neće svima sutra leći 100 evra, 1. februara novac dobija 300.000 građana
Siniša Mali / Ilustracija, Foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen/Instagram/mali_sinisa

ministarstvo finansija

MINISTAR MALI POTVRDIO: Neće svima sutra leći 100 evra, 1. februara novac dobija 300.000 građana

Ukoliko državljanin nije imao račun u banci, potrebno je bilo samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun

Objavljeno:

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina imali su mogućnost da se prijave za novčani iznos od 100 evra državne pomoći od 15. do 30. januara.

Isplata pomoći treba da počne sutra, 1. februara, kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, koji je tim povodom ovog jutra bio gost Televizije Prva.

"Već sutra počinju da ležu pare - 1, 2. i 3. februara će trajati isplata", kazao je ministar, dodavši da se prijavilo više od milion i 19 hiljada građana.

Prema njegovim rečima, stvorena je doza optimizma kod mladih.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Pokazali smo snagu naših javnih finansija. Prijava je trajala dve nedelje, dan pre toga isplatili smo 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, a 10. februara isplatićemo 20.000 dinara penzionerima", kazao je Mali.

Kako je naveo, prvog dana isplate pomoći od 100 evra oko 300.000 građana dobiće ovaj novac, drugog dana još oko 350.000 njih, te trećeg dana ostatak prijavljenih.

Ukoliko državljanin nije imao račun u banci, potrebno je bilo samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Isplata pomoći kreće sutra, 1. februara.

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.