"ALBANSKI BIZNISMENI HOĆE DA OTVARAJU RIBLJE RESTORANE U SRBIJI!" Vučić najavio jedinstvene radne dozvole
Restoran, Foto: Printscreen/Facebook

OD 1. JANUARA

"ALBANSKI BIZNISMENI HOĆE DA OTVARAJU RIBLJE RESTORANE U SRBIJI!" Vučić najavio jedinstvene radne dozvole

Veliki broj srpskih biznismena zainteresovan za albansko tržište i za ulaganje

Objavljeno:

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je jutros da će sporazum o jedinstvenim radnim dozvolama među zemljama u okviru incijative Otvoreni Balkan "verovatno početi da se primenje od 1. januara iduće godine" i da je "ostalo da se završe samo neka tehnička pitanja".

On je iz Tirane rekao da će zato danas biti donete odluke oko uvezivanja elektronskih i drugih sistema, preneo je RTS. Na pitanje šta je urađeno i koliko je promenjeno od prethodnog sastanka Otvorenog Balkana u Beogradu u novembru, Vučić je rekao da se "mnogo promenilo i da su svi timovi donosili odluke brzo i efikasno".

- Sinoć smo razgovarali i sa gospodinom Dimitrom Kovačevskim koji je predviđen za novog premijera Severne Mekedonije, i on je posvećen u potunosti Otovrenom Balkanu i nastavićemo to da radimo. Sa mnogo vere i energije ovo radimo jer znamo da ćemo tako da olakšamo našim građanima - rekao je Vučić i dodao da su "sinoć razgovarali i sa nekim albanskim biznismenima koji hoće da ulažu novac u Srbiju i da otvaraju riblje restorane ovde".

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Naveo je i da je veliki broj srpskih biznismena zainteresovan za albansko tržište i za ulaganje.

- Ponosan sam što mogu da im pomognem, a voleo bih da nam se pridruze svi ostali. Za nas bi bilo mnogo važno da to bude BiH, naravno i za Crnu Goru i prištinski deo. Posebno za BiH, jer ćemo danas razgovarati kako kroz elektronsko uvezivanje da se otvare popusti za građane Otvorenog Balkana - istakao je.

"Ako za građane iz Skoplja imate popust, kako je moguće da nemate za građane BiH?", upitao je Vučić. Na pitanje da je Otvoreni Balkan otvoren i za Sarajevo, Podgoricu i Prištinu kakav je smisao ako od njih nema odgovora, Vučić je rekao da je "to njihov izbor".

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.