CENA GASA I DANAS VARIRA: Evo koliko košta ovog jutra!
Ilustracija, Foto: Profimedia

trgovina

CENA GASA I DANAS VARIRA: Evo koliko košta ovog jutra!

Prema podacima sa trgovinske platforme GSA, Gasprom juče nije rezervisao kapacitete za današnje isporuke preko gasovoda Jamal-Evropa

Objavljeno:

Cena gasa u Evropi je jutros na otvaranju trgovanja bila na nivou ispod 1.500 dolara za 1.000 kubnih metara, što je pad od 11 posto u odnosu na četvrtak, ali je kasnije ponovo blago ojačala, izveštava agencija Tas s.

Na trgovanju u 10:08 časova po moskovskom vremenu, cena januarskih fjučersa gasa na TTF čvorištu u Holandiji oporavila se od početnog pada, pri čemu je u odnosu na četvrtak bila za 9,65 procenata niža, krećući se oko nivoa od 1.511 dolara za 1.000 kubika, ili 128,98 evra po MWhi.

Cena gasa je na evropskom trgovanju u sredu zatvorena na oko 1.575 dolara za 1.000 kubnih metara, da bi juče uzletela na preko 1.700 dolara.

Prema podacima sa trgovinske platforme GSA, Gasprom juče nije rezervisao kapacitete za današnje isporuke preko gasovoda Jamal-Evropa.

Na aukciji je bio ponuđen kapacitet od 38,39 miliona kubnih metara dnevno, ali Gasprom nije rezervisao ništa od toga, a ranije je rezervisao oko trećine predloženog obima, navodi Tas s.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.