MALI NAJAVIO NOVIH 10 MILIONA EVRA PODRŠKE: Evo ko treba da očekuje novu TURU PARA čija je ISPLATA SLEDEĆE NEDELJE
Siniša Mali, Foto: Printscreen/Prva

nova pomoć za firme

MALI NAJAVIO NOVIH 10 MILIONA EVRA PODRŠKE: Evo ko treba da očekuje novu TURU PARA čija je ISPLATA SLEDEĆE NEDELJE

On je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte

Objavljeno:

Ministar Mali najavio je danas će sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova biti uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra. On je rekao da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

"Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolou, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije", rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

"Ogromna podrška našem sportu, našim sportstima iako vlada i dalje velika kriza koja je izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu", rekao je Mali.

On je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte.

Mali je rekao da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

"Važno nam je da pokažemo podršku i sporskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima", rekao je Mali.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.